Sofőrök és utasok sérültek meg

Farkaslakáról hazafelé tartott egy 38 éves udvarhelyi nő szerdán, december 29-én délután 14 óra körül, amikor a 13/A jelzésű országúton haladva összeütközött egy 36 éves, szintén udvarhelyi férfi vezette autóval.

Az első vizsgálatok alapján úgy tűnt, csak anyagi kár keletkezett, mivel a balesetben érintett személyek egyike sem panaszkodott személyi sérülésre. Később azonban kiderült, a 38 éves sofőr és a másik autóban utazó 37 éves hölgy mégiscsak szenvedett testi sérüléseket.

A baleset történtekor egyik sofőr sem volt ittas, az ügyben nem szándékos testi sértés miatt indult eljárás, és folytatódik a nyomozás a baleset okainak és a körülmények pontos megállapításának érdekében – közölte a Hargita megyei rendőrség.

A hídfő állította meg

Csütörtökön, december 30-án Felsőboldogfalváról Homoródszentmártonba tartott egy 21 éves lövétei fiatal, amikor 18 óra 40 perc körül Árvátfalván, a 131-es megyei úton haladva hirtelen letért az úttestről és az út jobb oldalán egy hídfőnek ütközött. A balesetben megsérült a sofőr és az autóban utazó 18 éves falustársa, a mentősök a székelyudvarhelyi városi kórházba vitték.

A sofőr nem volt ittas, az ügyben nem szándékos testi sértés miatt indult nyomozás – írja közleményében a Hargita megyei rendőrség.