Sofőrnek hitte magát a Keresztvápában egy fiatal

Csütörtökön, március 30-án alig pár perccel 14 óra után érkezett a bejelentés a székelyudvarhelyi helyi rendőrség diszpécserszolgálatához, miszerint egy személy a Keresztvápa utcában jogosítvány nélkül vezet egy bejegyzetlen autót, esetleges veszélynek kitéve a lakók biztonságát – olvasható a helyi rendőrség Facebook-bejegyzésében.

Kiemelt kép: székelyudvarhelyi helyi rendőrség Facebook-oldala

A helyi rendőrség a bejelentés után azonnal kiszállt a helyszínre, ahol észrevettek egy mozgásban lévő, rendszám nélküli autót, amely a rendőrautót látva rögtön megállt. 

A jármű vezetőjét igazoltatták, a sofőr beismerte a helyi rendőröknek, hogy nem rendelkezik jogosítvánnyal, és hogy az autó, amelyet vezet, bár nem az ő tulajdona, nincs bejegyezve.

Mivel felmerült a bűncselekmény gyanúja, amely kivizsgálása meghaladja a helyi rendőrség hatáskörét, ezért értesítették a nemzeti rendőrség közlekedési osztályát, és egy ténymegállapító jegyzőkönyv kíséretében az ügyet átadták a nemzeti rendőrségnek.

A román rendőrség közleménye szerint egy 20 éves férfi vezette a bejegyzetlen autót, a rendőrség alkoholtesztnek vetette alá, amelynek eredménye nulla volt. A férfi ellen jogosítvány nélküli vezetés és bejegyzetlen jármű vezetése miatt indított nyomozást a rendőrség – olvasható a Hargita megyei rendőrség közleményében.

A helyi rendőrség egyúttal arra kéri a városlakókat, hogy ha bármilyen, a közösséget érintő veszélyt, fenyegetést észlelnek Székelyudvarhely területén, azonnal hívják a diszpécserszolgálatot a 0266.210.210-es telefonszámon vagy a 112-es segélyhívó számot. Ha a helyi rendőrség felé jelzett esetre nem terjed ki a hatáskörük, útbaigazítást nyújtanak vagy azonnal továbbítják az ügyben illetékes hatóságnak – emlékeztetnek.

Kiemelt kép: székelyudvarhelyi helyi rendőrség Facebook-oldala