Simának indult, de jött a második félidő

Fotó: GÁL ELŐD

A Luceafărul Buzăut fogadta a Székelyudvarhelyi Futsal Klub a 2022-es év első bajnokiján, amit a városi sportcsarnokban játszottak január 18-án este.

Két perc sem telt el a meccsből, amikor már érződött Jakab Zoltán edző tanítványainak dominanciája: több veszélyes helyzetet is kidolgoztak, először a vendégek kapusába, majd kétszer a kapufára lőtték a labdát, és egy szabadrúgást is kiharcoltak, amelyet nem sikerült értékesíteni. A mérkőzés elején látszott már, hogy indulatokról sem lesz mentes a mérkőzés, a negyedik percre már mindkét együttes begyűjtött egy-egy sárga lapot. Az FK határozottsága végül az ötödik percben ért góllá, amikor Kedei Barnát találták meg középen, ő meg a hálóba pöckölte a labdát (1-0).

Nem kellett sokat várni az FK következő góljára sem. Bár, már majdnem a hatodik percben összejött, akkor még parádésan védett a vendégek kapusa, a kilencedik percben viszont ő is tehetetlen volt, az üresen maradt Jakab Tamás mellette pöccintette be a játékszert a rövid sarokba (2-0). A tizedik percben jártunk, amikor a vendégek elhibázott előre ívelését is kihasználta az FK, Bálint Andor fordult le nagyszerűen védőjéről, majd könyörtelenül bombázott a hálóba (3-0). A Buzău kapusát továbbra sem kímélték a hazaiak, a 12. percben a középen érkező Szécsi Barnához került a labda, ő is hatalmas bombát eresztett a vinklibe (4-0). Ezt követően a vendégek elhibázott középkezdése után újra labdát szereztek a hazaiak, s alig két passzból jutottak el a ziccerig, Balázsi Attila volt eredményes (5-0).

A két FK gól után csak megmutatta magát Buzău is, korábban ugyan nem jutottak el egy tiszta helyzetig, a 13. percben tudtak mégis szépíteni Bobe gólja révén (5-1). Az elkövetkező percekben óvatosabb támadójátékra váltottak Szécsiék, jobban figyeltek a passzokra, járatták a labdát, amíg tiszta vagy kontrahelyzet ki nem alakult. A másik oldalon a csapatkapitány brillírozott, de csapatjáték híján egy elkeseredett a kapu mellé durranó lövésig jutott. Igazán veszélyes helyzet nélkül értünk az első játékrész végére, így maradt az 5-1-es félidei eredmény.

A második felvonás

is az FK helyzetekkel kezdődött, a piros-feketék tartották jobban a labdát és erős lövésekkel ostromolták a vendég kaput, mégis nekik jött össze a félidő első találata, Dragomir gurította a földre került Grigoraș mellett a kapuba a labdát (5-2).

Erre még a huszonötödik percben volt válasza az FK-nak, Bálint Andor volt a gólszerző (6-2). Kicsin múlt, hogy még jobban elhúzzanak az udvarhelyiek, de a kihagyott helyzet megbosszulta magát, a 28. perc elején egy magas beívelést mellel vett le Șerban, majd lefordult és egy kisebb vágta után a bal szélről be is talált (6-3). Fél perc sem telt el és újabb gólt kapott az FK, ezúttal a jobb szélről Nilăr talált be egy kontratámadás után (6-4). A szoros eredmény miatt mindkét fél magasabb sebességre váltott, de a lélektani előny a vendégeknek kedvezett, a 29. percben Grigoraș hibája miatt büntetőt ítélt a játékvezető, amit Bobe értékesített is (6-5). Jött is az időkérés.

A folytatásban mindkét kaput ostromolták a felek, de a vérszemet kapó vendégek támadásai egyre sűrűbbek és veszélyesebbek voltak, sok esetben kicsin múlott az egyenlítés. Az egyre feszültebb légkör miatt nem csoda, hogy Jakab Zoltán újra időt kért. A szerencse sem volt az udvarhelyiek oldalán, Szécsi lövés a kapufán csattant a 37. percben, de a túloldalon is kimaradt egy veszélyes lehetőség. Közeli szabadrúgást ítéltek meg a vendégeknek, de a kapu elé tömörülő udvarhelyiek kivédték ezt is. A hajrában is visszahúzódtak a hazaiak, hisz az ellenfél továbbra is nyomás alatt tartotta őket, de sikerült kihúzni kapott gól nélkül a hátralévő perceket.

Amilyen könnyen indult, éppoly nehezen, de végül nyerni tudott az udvarhelyi csapat, maradt a 6-5-ös végeredmény.

Győzelmüknek köszönhetően megőrzi harmadik helyét a tabellán a Székelyudvarhelyi FK, amely következő mérkőzését Kolozsváron játssza a Román Labdarúgó Szövetség előzetes programja szerint január 30-án.