Simán kikapott az FK az újonctól

Fotó: radiotimisoara.ro

Elsőre rosszul hangzik, hogy az újonc Temesvári CFR-től kapott ki a bajnokság első helyén álló székelyudvarhelyi FK az országos futsal bajnokság alapszakaszában, de rögtön árnyaltabb lesz a kép, ha hozzátesszük, hogy Temesvárnak a 2017-18-as szezonban még országos bajnokai voltak.

A Temesvári Informatica, miután a Galac elleni finálét megnyerte 2018-ban, a következő évben anyagi gondok miatt esett szét, de a mostani csapatból is voltak, akik még az Informatica lila mezében álltak fel, ilyen Valentin Ilaș és Robert Lupu is. Utóbbi az említett időszakban a román futsal egyik legmeghatározóbb figurája volt: amellett, hogy hatalmas gólokat lőtt, például az FK-nak (alább láthatod az egyik legszebbet), éveken keresztül volt a román futsal válogatott kezdősorának tagja, csapatkapitánya, majd később szövetségi kapitánya is. Ő jelenleg edzőjátékos a Temesvári CFR csapatánál.

Az új csapatban olyan neveket is találunk, akik éppen a temesvári siker előtt egy évvel, 2017-ben az Autobergamo Déva csapatával lettek bajnokok. Aki akkor is követte a futsalt, soha nem felejti, mennyi bosszúságot okoztak Udvarhelynek a Matei testvérek, akik közül Florin most szintén Temesváron kergeti a labdát, ahogy egy másik korábbi válogatott, Robert Vârlan, vagy a jelenlegi válogatott kapusa, Teodor Lungu is.

Ehhez az újonc temesvári csapathoz utazott

tehát a Grigoraș – Szécsi, Kedei, Bálint, Balázsi sorral felálló Székelyudvarhelyi Futsal Klub hétfőn az országos bajnokság alapszakaszának kilencedik fordulójában, azzal a céllal, hogy megőrizzék elsőségüket a tabellán.

Annak ellenére, hogy 1 perccel a szünet előtt még 0-0 volt az eredmény, hisz az első félidőben inkább csak tapogatóztak a felek, a sípszóra mégis 2-0 arányú temesvári vezetést mutatott az eredményjelző. Alig 30 másodperc alatt előbb Joao Fernandez szerzett gólt Răzvan Plopeanu beadásából, majd Robert Vârlan is, egy egyéni megoldást követően.

Ha ez még nem pecsételte volna meg az udvarhelyiek sorsát, akkor a második játékrész első pillanatai bizonyosan, hiszen az első gólnál még előkészítő Plopeanu is feltette a nevét a góllövőlistára. Őt később kiállították, de az előnyben játszó FK nem tudott szépíteni, akkor sem, amikor kapusát mezőnyjátékosra cserélte. Sőt, ezt végül a temesváriak használták ki, amikor éppen a kapus, Lupu gurított a vendégek üres kapujába. A félidő végén még itt is, ott is akadt egy-egy gól – Bálint, és Fernandez talált be –, de ez már nem változtatott az a lényegen, az FK 5-1-re kapott ki Temesvártól.

Többet vártam ettől a mérkőzéstől, legalább azt, hogy ne kapjunk ki. Gratulálnunk kell a hazai együttesnek. A játékvezetésről nem hiszem, hogy kell beszélni 5-1-es eredménynél, mégis úgy érzem, hogy a döntő pillanatokban a játékvezetők hibáztak. Nem vagyok elégedett a játékkal, le kell vonjuk ezután a mérkőzés után a következtetéseket. Azt hittem eddig, hogy az alapszakaszt a második helyen tudja zárni a csapatunk, ezt most újra kell gondolnunk, és mennünk tovább. Még hosszú az alapszakasz, ahogy a bajnokság is” – értékelt a mérkőzés után Jakab Zoltán, az FK mestere.

Az FK egyelőre vezeti ugyan a tabellát, az őket követő két csapat Galac és Déva kedden, november 9-én, kedden játszik rangadót, a győztes pedig át fogja venni majd a vezetést a bajnokságban. Az udvarhelyi csapat legközelebb november 23-án játszik, a csarnokban fogadja a Luceafărul Buzău csapatát.