Sidneyben is dobogóra állhattak Szőke Dóráék

Szekernyés Péter, Székely Evelin-Beáta, Dr. Szász Levente, Szőke Dóra, Pásztor Kende. Fotó: a BBTE archívuma

Az ausztráliai Sydneyben rendezték szeptember 4. és 8. között a University of Technology Sydney (UTS) által szervezett világszintű gazdasági esettanulmány-versenyt, a UTS Global Case Competition, amelyen 14 egyetem csapata vehetett részt 11 ország képviseletében. Köztük volt a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatos diákcsapata is soraiban a székelyudvarhelyi Szőke Dórával, harmadéves menedzsment szakos hallgatóval.

A csoportfordulók során a résztvevő csapatok egy 6 órás, valamint egy 24 órás esettanulmányt kellett megoldjanak: az első fordulóban egy ausztráliai agráripari vállalat, a GrainCorp bioüzemanyag-üzletágának stratégiáját dolgozták ki, míg a második fordulóban a QBE biztosítótársaság számára javasoltak olyan mesterséges intelligencia megoldásokat, amelyek gazdaságosabbá tehetik a vállalat működését. A selejtező csoportokban a kolozsvári csapat az ausztráliai University of New South Wales, a Chinese University of Hong Kong, valamint a bangkoki Chulalongkorn University diákcsapataival versenyzett, és olyan jól, hogy mindkét csoportfordulóban első helyen végzett a csapat, így bejutott a verseny nagydöntőjébe.

A versenyt végül a dániai Aalborg University nyerte, második helyen a hollandiai University of Amsterdam végzett, míg a dobogó harmadik fokára a „mieink”, a kolozsvári BBTE csapata állhatott fel, amelyet Szőke Dóra mellett Pásztor KendeSzékely Evelin-Beáta és Szekernyés Péter alkotott. A csapat felkészítő tanárai dr. Szász Leventedr. Györfy Lehel és dr. Rácz Béla-Gergely voltak – írják a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

A székelyudvarhelyi Szőke Dóra csapatban elért nemzetközi sikereiről itt (Mexikó) és itt (USA) írtunk korábban.