Sétahajó süllyedt el Budapesten (videóval)

Baleset következtében süllyedt el egy sétahajó Budapesten, a Dunán, fedélzetén 33 dél-koreai turistával és kéttagú személyzetével. A balesetnek hét halálos áldozata van, másokat kihűléses tünetekkel vittek kórházba, és további 21 eltűnt személyt keresnek a Duna déli szakaszán – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök délelőtt. A mentést nehezíti az időjárás, a víz alacsony hőmérséklete, továbbá az, hogy a Duna árad és erős a sodrása.

A baleset szerda este 21 órakor történt, a közzétett videón látszik, amint a Hableány nevű turistahajót egy nagyobb méretű hajó hátulról elsodorja és felborítja. Az ütközés következtében a Hableány az oldalára fordult és nagyon gyorsan, mindössze hét másodperc alatt elsüllyedt. Roncsát a Margit híd pilléréhez közel, a Duna alján találták meg.

Pál Adrián rendőr ezredes a felvételeket értelmezve elmondta: “hegymenetnek, északnak” tartott mindkét hajó, és amikor beértek a Margit híd két pillérje közé, a Hableány “valamilyen oknál fogva” befordult a másik elé, amely az ütközést nem tudta már elkerülni.

uh.ro/MTI