Semmelweis, hatodszorra is

A nagy érdeklődésre való tekintettel – az ötödik, vasárnapi, február 25-ei vetítésre is elfogytak a jegyek – egy újabb, 10 órai Semmelweis-vetítésre is várnak a szervezők, a Vándormozi és a Művelődési Ház ugyancsak vasárnap 10 órától a székelyudvarhelyi művelődési házba.

A Koltai Lajos rendezte Semmelweis című film a szervezők szerint 2023 és az elmúlt 5 év legnézetteb magyar filmje.

Az anyák megmentőjéről

készült film Semmelweis Ignác életének azon időszakát mutatja be, melyben 28 évesen, fiatal magyar orvosként egy bécsi kórházban rájön, hogy mi okozza a halálos gyermekágyi lázat és az hogyan előzhető meg. Koltai Lajos egy látványos és fordulatos filmben állít emléket az orvostörténelem kiválóságának, aki majd fél évszázaddal a kórokozók felfedezése előtt felismerésével és cselekedetével az anyák megmentője lett… Meglátta a láthatatlant. Véghezvitte a lehetetlent – írják.

A Semmelweist játszó Vecsei H. Miklós mellett szerepet kapott még Nagy Katica, Gálffi László, Kovács Tamás, Elek Ferenc, Kovács Lajos, Györgyi Anna, Znamenák István, Hajduk Károly, Szűcs Nelli, Simon Kornél, Mészáros Blanka és Kizlinger Lilla.

A jegy ára 25 lej, ezt ide kattintva tudod megvásárolni, vagy a Művelődési Ház jegypénztárában, amely hétköznapokon 11 órától nyit.