Segítséget ígérnek, és a Szabad Emberekre mutatnak

Fotó: Gálfi Árpád polgármester Facebook-oldala

Lejárt az első egyeztetés, amelyet Antal Lóránt szenátor, az RMDSZ városi szervezetének elnöke kezdeményezett Székelyudvarhely polgármesterével, Gálfi Árpáddal, miután kiderült, hogy kulcspozícióban lévő vezetők – Pálfi Kinga alpolgármester és Albert Sándor városmenedzser – nyújtották be felmondásukat. A találkozón részt vett Berde Zoltán, RMDSZ-es, és Godra Zsolt, POL-os frakcióvezető is.

Az egyeztetésen Gálfi Árpád polgármester elmondta, hogy ugyan a Szabad Emberek Pártjának kellene alpolgármestert jelölnie, RMDSZ-essel is hajlandó lenne együtt dolgozni a város érdekében. Antal és Berde szerint azonban ez nem az ő feladatuk, ezért nem is veszik át a városvezetést, nem őket bízta meg ezzel a város: „Székely emberek nem teszik le félutón a lantot és a terhet” – mutatnak választásokat és ezzel a felelősséget megnyert POL-ra a felgyűlt, megoldatlan gondokért.

Az RMDSZ-es tisztségviselők azt ígérték, „a baj nem kicsi”, ezért segíteni fognak, amiben tudnak, például az Agnel Saligny programban az úthálózatok fejlesztésére nyújtott lehetőségek kihasználásban.

A polgármester beszámolója szerint előbbi és egyéb infrastrukturális projektek mellett a strand CNI-hez benyújtott dokumentációinak előmozdításáról is szó esett, míg Godra Zsolt a villanyhálózat fejlesztésében kért segítséget.

A találkozó végén abban maradtak a felek, hogy egy hét múlva kifejezetten a pályázatokat téve napirendre, ismét asztalhoz ülnek.