Segíthetsz a Vasas egykori labdarúgója, az elhunyt Violeta családjának

Violeta Mițul, fotó: www.mtvuutiset.fi

Mindössze huszonhat évesen hunyt el szeptember 4-én, hétfőn a moldovai válogatott női labdarúgója, Violeta Mițul, a Vasas Femina egykori labdarúgója. A hírt szerdán, közösségi oldalán közölte a Moldovai Labdarúgó Szövetség és a labdarúgó jelenlegi klubcsapata.

A több mint negyvenszeres válogatott védő 1997. április 3-án született Tiraszpolban, a Moldovai Köztársaságban, labdarúgói pályája 2010-ben kezdődött, és 2019-ben igazolt Székelyudvarhelyre, a Vasas Feminához, amellyel 2019 tavaszán elhódította a Románia Kupa serlegét. Azóta megfordult a Banat Girlsben, Olaszországban és Spanyolországban, idén tavasszal pedig az izlandi Ungmennafélagið Einherji csapatához igazolt.

Halálának okáról a moldovai szakszövetség annyit közölt, hogy életét egy hegyi balesetben vesztette el, amelyen csapattársaival vett részt.

„ Megdöbbenve értesültünk korábbi játékosunk, Violeta Mițul haláláról, és szeretnénk kifejezni legmélyebb részvétünket a családjának és barátainak ebben a szomorú időszakban. (…) Többet egyelőre nem tudunk mondani, túl friss, túl fájdalmas… ” írta Facebook-oldalán a Vasas Femina.

Violeta Mițul egykori csapattársa, a román válogatott csatára, Laura Rus aláírt mezét és életrajzi könyvét bocsátotta árverésre

Violeta családjának megsegítésére.

„Soha nem akartam megírni ezt az üzenetet, de sajnos az élet nem mindig igazságos. A napokban kaptam tragikus hírt Violeta Mițul, egy rendkívüli személyiség és játékos haláláról, akivel az a megtiszteltetés ért, hogy Olaszországban együtt játszhattam.

Tudom, hogy Violeta családja anyagilag is nagy erőfeszítést megtesz azért, hogy hazavigye őt, és azt hiszem, hogy nem maradhatunk közömbösek. A jó időszakokban is, de különösen a rossz időkben kell segítenünk egymást” – írja bejegyzésében.

Az aukció 300 lejtől indult az említett posztban és szeptember 8-án 17 órakor jár le. A legmagasabb ajánlatot tevővel az aukció végén privátban veszik fel a kapcsolatot a játékos – tisztázza.