Segítenél a földrengés áldozatainak? (frissítve)

A törökországi földrengés áldozatainak szerveznek gyűjtést, írja Facebook-oldalán Ünver Enikő, székelyudvarhelyi lakos.

Csomagokat és pénzt is lehet küldeni az áldozatoknak. Ha előbbit választanánk, akkor vastag téli öltözettel (kabát, nadrág, pulóver), paplannal, vastag takaróval, sátorral, villany melegítővel, kis teljesítményű generátorral, tartós élelmiszerekkel, konzervekkel (bármi, ami nem tartalmaz sertéshúst, sertészsírt), baba eledellel, tápszerrel, pelenkával, nedves törlőkendővel és fertőtlenítő szerekkel tölthetjük meg a csomagokat, ismerteti a Törökorszagból kapott listát.
Az adományokat előzetes egyeztetéssel a Bethlen falvi út 164. szám alá (a régi Wappal épületének hátsó bejáratához) lehet bevinni, illetve a Factory étterembe, a Lidl parkolójánál. Egyeztetni a 0744362116 (Ünver Enikő) vagy a 0744636651 (Muharrem Unver) telefonszámokon lehet.

Pénzt a törökországi katasztrófavédelem erre a célra létrehozott saját hivatalos honlapján lehet küldeni, a linken a KAMPANYAYA KATIL kék ablakra kattintva lehet angol nyelvre váltani.

Frissítés (február 15, 14 óra)

Fontos, hogy csak új ruhaneműt és új paplant, vastag takarót fogadnak el a segélycsomagban, mivel a bajba jutottaknak nincs lehetőségük rá, hogy a használtat kifertőtlenítsék, és tartanak a fertőzéstől.
Határidőt nem szabtak meg, meddig kell összegyűlniük a segélycsomagoknak, mivel nagyon gyakran vannak repülő- és kamionjáratok, amelyeken ezeket Törökországba tudják szállítani. Ám minél előbb hozza be valaki a csomagot, annál jobb – válaszolta kérdésünkre Ünver Enikő, a gyűjtés kezdeményezője.