Segítenek munkát találni és vállalkozni a fiataloknak

Pályázatot hirdetnek olyan fiatalok képzésére, akik nem vesznek részt oktatási programban és munkanélküliek, tette közzé az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma.

A támogatott projektek által több mint 22 500, főleg vidéki vagy roma származású, 16 és 29 év közötti fiatal vehet részt olyan programokon, amelyek segítik őket elhelyezkedni a munkapiacon. Továbbá 800 fiatal kaphat 25 ezer eurós támogatást, hogy saját vállalkozást indítson, olvasható az RMDSZ közleményében.

Ki pályázhat?

Pályázni tudnak az akkreditált, felnőtt szakképzést vagy speciális foglalkoztatást nyújtó szolgáltatók; a szakmai készségek értékelésére és tanúsítására jóváhagyott központok, szakszervezetek, munkáltatói szervezetek, civil szervezetek, ifjúsági szervezetek; kereskedelmi- és iparkamarák; közhasznú jogi személyek; az Állami Foglalkoztatási Szolgálat; az Ifjúsági és Sportminisztérium és az alárendelt intézmények, vállalkozások társulásai. A pályázatokat legkésőbb december 31-éig lehet leadni.

A mintegy 92 millió eurós összköltségből egy-egy projektet legtöbb 1 millió euróval támogatnak, melyek megvalósítási időszaka 18 hónap.

További információkat a minisztérium honlapján lehet találni.