Se Electric, se Untold

Fotó: archívum

Sorra jelentették be a nagy fesztiválok június 2-án, kedden, hogy elmarad az idei kiadásuk, jövőre várják ismét látogatóikat, így a két nagy kolozsvári is: az Untold és az Electric Castle.

Az eredetileg július 30. és augusztus 2. közötti időszakra beütemezett Untold, és a konstancai, július 2. és 5. között időszakra beütemezett Neversea már korábban bejelentette, hogy akik bérletet váltottak az idei fesztiválra, becserélhetik a következő három év bármelyik kiadására. A lefújás bejelentésekor azt is közöltek, hogy a bérletesek 95 százaléka élt a lehetőséggel.

A szervezők ugyanakkor azt is bejelentették, hogy akik nem éltek ezzel a lehetőséggel, a fesztivál jövő évi kiadásának bejelentése után 30 napig még beválthatják a 2020-as bérlet árát a 2021-es bérlet kiváltásánál. Ha ezt nem szeretnék, úgynevezett voucherekre (utalványokra) cserélhetik be, és a fesztivál hivatalos termékei közül vásárolhatnak a jegy árának megfelelő pénzösszegben.

Aki a jegy árát pénzben szeretné visszakapni, annak a 2021. október elseje és 2021. december 31-e közötti időszakig kell várnia erre.

A július 15. és 19. között tervezett

8. Electric Castle

szervezői azt ígérik, hogy a már megvásárolt jegyek érvényesek maradnak a jövő évi fesztiválra is, részleteket a későbbiekben fognak még közölni. Például azzal kapcsolatosan, hogy akiknek nem lesz jó a jövő évi, július 14. és 18. közötti időszak, milyen lehetőségekkel élhetnek, hogyan igényelhetik vissza a jegyárat.

Az EC szervezői ígérik, hogy megpróbáljak a 2020-ra beígért fellépőket 2021-re is megtartani.

A szervezők Facebook-oldalán megjelent közlemény szerint a halasztás oka az a kormány által múlt pénteken közvitára bocsátott tervezet, amely augusztus 31-ig betiltja minden olyan bel- vagy szabadtéri rendezvényt, fesztivált és kulturális eseményt megszervezését, amelyeken több mint ezer személy vesz részt egyszerre.

Több erdélyi, kisebb fesztivál is lefújta idei kiadását, vagy a halasztás mellett döntött,ezekről itt olvashatsz többet.