Sárik: nem vigyázban ülős hangversenyt fogunk adni

Fotó: Sárik Péter Facebook-oldala

Sárik Pétert, Magyarország egyik legnépszerűbb jazz zenészét – szerencsére – nagy Udvarhelyre járónak ismerjük, és triója, Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekara – szerencsére – ismét Udvarhelyen zenél majd. Nem akármit hoz a Sárik Péter Trió X, hanem Fonogram-díjas lemezét, a Bartók-lemezt, amelyik 2020-ban „Az év jazz-albuma” lett.

Szeretettel ajánlom ezt az estet minden jazz és klasszikus zene kedvelőnek és legfőképp azoknak, akiknek Bartók zenéje esetleg túl nehéz, túl modern és amúgy biztos nem mennének el maguktól egy Bartók koncertre. Bátran ígérhetem, hogy nem egy szigorú, fegyelmezett, vigyázban ülős hangversenyt fogunk adni, hanem a tőlünk már megszokott, vagány, laza, energikus, a közönséggel együtt éneklős vérbeli jazz-koncertet” – mondja róla Sárik Péter.

A műsort a városháza Szent István termében nézheted és hallgathatod meg június 3-án, pénteken 19 órától.

A trió ezt az anyagot a budapesti Zeneakadémia nagytermében mutatta be először, majd nagy sikerű koncerteket adtak Nyugat-Európában és Ázsiában is. Udvarhelyi fellépésük egy 12 állomásos turné része.

Az udvarhelyi eseményre a Művelődési Ház pénztárában lehet jegyet váltani hétköznapokon 11 és 14, illetve 15 és 17 óra között, vagy foglalni a 0741.070.604-es telefonszámon. A felnőttjegyek 25 lejbe kerülnek, a nyugdíjasok 15, a diákok 10 lejért vehetnek részt a koncerten.