Sárga kód: viharok lehetnek

Sárga kód érvényes Hargita megyében hétfő 12 és 22 óra, illetve kedd 10 és szerda 10 óra között, légköri instabilitásra, viharokra, szélre, jégesőre figyelmeztetnek a Hargita megyei sürgősségi esetek felügyelősége (ISU) közleményében. A hétfői sárga riasztás még a következő megyékre érvényes: Máramaros, Suceava, Neamţ, Iaşi és Botoşani megye, valamint Beszterce-Naszód és Bákó megye egy része. Az ország nyugati és délnyugati részében hétfőn és kedden 34-36 fokos hőség várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) Erdélyre érvényes kéthetes előrejelzése szerint ugyanebben az időszakban a légköri instabilitás mellett hőségre és kánikulára is számíthatunk 32-34 Celcius-fokokkal.

Szerdán és csütörtökön lehűl az idő, ekkor a maximumok 24-25, a minimumok 10-12 Celcius-fok körül alakulnak, majd a hétvégére és a következő hét elejére enyhén felmelegszik, ekkor az átlagos maximális hőmérséklet 28 fok lesz, a minimum pedig 13, a hét második felében ismét lehűl az idő, és az egy héttel korábbi szerdai és csütörtöki hőmérsékleti értékek lesznek a jellemzőek.

Az accuweather meteorológiai portál szerint Székelyudvarhelyen hétfőn és kedden még forró időnk lesz, szerdán 22, csütörtökön 24 lesz a maximális hőmérséklet, a hét végére pedig akár 5-7 fokkal melegebbre is számíthatunk.