Saját udvarán támadta meg a medve

November 26-án, kedd este saját udvarán támadta meg a medve azt a Románandrásfalva községhez tartozó hidegkúti embert, akit súlyos sérülésekkel szállítottak a székelyudvarhelyi kórházba. A hírügynökség információja szerint a 28 éves áldozat felesége értesítette a hatóságokat az esetről.

A székelyudvarhelyi kórháztól megtudtuk, a férfit később átszállították a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba, a Mellkassebészeti Részlegre. Konrád Judit, a csíkszeredai kórház igazgatója az MTI-vel közölte, az áldozat életveszélyes karmolt és harapott sebekkel érkezett az intézményhez, azonnal műteni kellett. Az állat feltépte a férfi mellkasát, megsebesítette a tüdejét, hasfalát, nyakát és végtagjait is roncsolta.

A Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője, dr. Péter Szilárd az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, a férfi mellkasi, hasi és végtagi sérüléseket szenvedett, állapota súlyos.

A saját gazdasága udvarán megtámadott férfihez először egy székelykeresztúri mentőcsapat érkezett ki, akik a helyszínen orvosi segítséget kértek – mondta a mentőszolgálat vezetője.

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) figyelmeztetést adott ki a környék lakóinak a Ro-Alert rendszeren keresztül – tájékoztat az Agerpres.

A kiemelt kép illusztráció.