Saját kezében van a Szejke SK sorsa

A második helyről várhatja a szombati, Szeben elleni mérkőzést a Szejke SK.
Fotó: Sinka-Király Levente

Nem várt segítséget kapott a férfi kézilabda A-osztály D csoportjának 17-ik fordulójában a Székelyudvarhelyi Szejke SK. Az udvarhelyiek Tordán szerezték meg a pontokat a pénteki játéknapon, és két ponttal megelőzték a szintén második helyre pályázó Nagyváradi VSK-t, akik egy találkozóval kevesebbet játszottak.

A forduló hétfői játéknapján Nagyvárad a Nagybánya II. csapatát fogadta, és nagy meglepetésre a máramarosiak egy góllal, 33-34-re legyőzték az esélyesebb nagyváradiakat.

Három fordulóval a csoportküzdelem befejezése előtt így a Szejke SK két ponttal továbbra is megelőzi a Bihar megyei riválisát, és a második helyről várhatja az utolsó három találkozót.

Ha csak a Szejke SK-n múlik az, hogy ott legyen az A osztály rájátszásának elődöntő tornáján, akkor egyszerű a képlet: mindhárom találkozójukat meg kell, hogy nyerjék.

Ebből az elsőt hazai pályán játssza Sipos Lóránt együttese. Szombaton 17 órakor a Szebeni KK látogat az udvarhelyi sportcsarnokba. A 19-ik játéknapon szintén hazai pályán szerepel a Szejke SK, a listavezető Segesvárt fogadja. Az utolsó fordulóban az udvarhelyiek Nagybányára utaznak.

A bajnokság állása 17 forduló után:

1. Segesvár 39 pont
2. Szejke SK 32 p.
3. Nagyvárad 30 p.
4. Nagybánya 23 p.
5. Szeben 13 p.
6. Torda II. 13 p.