Tilos helyen hajtott be, majd menekülni próbált

Fotó: helyi rendőrség Facebook-oldala

Szeptember másodikán a helyi rendőrség munkatársai járőrözés közben figyeltek fel egy gépjárműre, amely a behajtani tilos jelzést figyelmen kívül hagyva hajtott be a Kuvar negyedbe.

A helyi rendőr kiszállt a szolgálati járműből, hogy felelősségre vonja a jármű vezetőjét, mindeközben az illető megpróbált elmenekülni a helyszínről, de nem járt sikerrel. Az igazoltatás és a jármű iratainak ellenőrzése során kiderült a menekülés oka: az autó nem rendelkezett érvényes műszaki vizsgával (ITP) és a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (RCA).

A helyi rendőrség értesítette az állami rendőrség közlekedési osztályát, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek, eltávolították a gépjármű rendszámtábláit, a továbbiakban kötelezően el kell végeznie a műszaki vizsgát a Román Autófelügyeletnél (RAR). Az állami rendőrség munkatársai továbbá bírságban és büntetőpontokban részesítették a jármű vezetőjét mindkét kihágás elkövetéséért, míg a helyi rendőrök a tilosban való behajtásért róttak ki pénzbüntetést, írják a helyi rendőrség Facebook-oldalán.

Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy az autó, amelyet vezetünk, azért is rendelkezzen érvényes műszaki vizsgával, mert ennek hiányában a járműnek olyan rejtett hibái lehetnek, amelyek kifejezetten balesetveszélyesek, és ártatlan embereket sodorhatnak veszélybe, életeket vehetnek el.