Rönkökkel, focival és koncertekkel ünneplik a szenet

Fotó: a Szenes Napok Facebook oldala

Rönkhúzó versennyel indul el az idei farkaslaki Szenes Napok a Kalonda-tetőn augusztus 30-án, pénteken 17 órától. Ezután két koncertet lehet meghallgatni, a Transylvaniumét 18 óra 30 perctől, illetve Vikidál Gyula és Homonyik Sándor közös fellépését 20 órától.

A második napon, szombaton a focié a főszerep. Reggel tíz órától a Buzánszky Jenő nevét viselő gyerekfocitorna kezdődik, 13 órától a községi öregfiúk mérkőznek meg, és 15 órától a Farkaslaka SE–Lövéte összecsapást lehet megtekinteni. 19 órától hivatalosan is megnyitják a Szenes Napokat, majd a megnyitót újabb koncertek követik. 19 óra 30 perctől a helyi Terra Siculorum, 21 órától Zséda, 22 óra 30 perctől a La Bouche és 23 óra 30 perctől az udvarhelyi Friday Rehab lép fel.

A vasárnapi program sakkversennyel indul, aztán lesz szentmise, megünneplik a szépkorúakat, és még a zárónap koncertjei előtt, kulturális műsor és favágóverseny is lesz – mindkettő 16 órától. 18 órától a Children of Distance kezdi meg a koncertek sorát, őket követi a magyarországi Ajakról érkező Snapsz Band 19 óra 30 perctől és a Lord rockzenekar 21 órától. Az idei Szenes Napok is tűzijátékkal és baksagyújtással zárul.