Rongálások a városi parkban

Az elmúlt időszakban a székelyudvarhelyi városi parkban több eszközt is megrongáltak, ezért cserére szorulnak, az ismeretlen tetteseket a helyi rendőrség keresi – tette közzé a hírt honlapján pénteken, január 10-én a polgármesteri hivatal.

A novemberben átadott kerékpáros szervizpont a korábbi, kisebb mértékű rongálás után teljesen kidőlt. Mivel a betonalapból kifordított szerkezet veszélyessé vált, elszállították. A polgármesteri hivatal munkatársai hétfőn, január 6-án értesítették a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrséget, a tettest a térfigyelő kamerák felvételei alapján sikerült azonosítani. Az illető vállalja a felelősséget és a tavaszi visszaállítással járó összes költséget.

Kidőlt egy villanyoszlop is, amelynek összetört a búrája. Ez egy szolgáltató beavatkozása közben sérült meg, amit jeleztek is a polgármesteri hivatal illetékes osztályának. Visszaállításának teljes költségét vállalják.

2019 gyermeknapjára készült el az a kerékpáros tanulópálya, amelyet kis méretű közlekedési táblákkal is felszerelt a városháza. Ezeket már a nyár végén teljesen ki kellett cserélni, mert ismeretlen tettesek összetörték, és most ugyanaz a helyzet áll fenn. A helyi rendőrség munkatársai dolgoznak a tettes(ek) kézrekerítésén – írják.