Román áldozata is van a németországi támadásnak

A külügyminisztérium megerősítette, hogy a február 19-én, szerdán elkövetett lövöldözés áldozatai között román állampolgár is van.  Az áldozat holttestét a külügyminiszter sürgősségi alapjából szállítják haza. A tárca részvétét nyilvánította ki az elhunyt családjának, elítélte az idegengyűlöletből fakadó cselekedetet.

A lövöldözésben kilencen haltak meg, amikor a feltételezett merénylő, Tobias R. több helyszínen tüzet nyitott.

A német sajtó arról írt, hogy az áldozatok között török, bolgár, bosnyák, román, és német állampolgárok vannak. A feltételezett elkövetőt és társát – aki valószínűleg a 72 éves édesanyja – egy lakásban találta meg a rendőrség, a DPA szerint a hatóság a gyilkos fegyvert azonosította a holttest mellett. Egyes források szerint levelet és videóüzenetet is hagyott hátra az elkövető – írja az Agerpres hírügynökség.

Huszonnégy oldalas manifesztumra bukkantak a rendőrök, amiben Tobias R. kifejti, azokat a népeket meg kell semmisíteni, akiket nem lehet kitoloncolni Németországból. A videóüzenetben zavaros összeesküvés-elméletek jelennek meg: titkos, földalatti bázisokról, ahol kínozzák a gyermekeket az ördögnek szolgálva, láthatatlan titkos társaságokról, akik irányítják az emberek gondolatait – írja az index.hu német forrásokra hivatkozva.

Kiemelt kép: Sascha Steinbach EPA/EFE