Robbanás volt a Győzelem utcában (frissítve)

Robbanás történt egy Győzelem utcai tömbházlakásban szerdán, november 2-án este 19 óra után. A helyszínre a székelyudvarhelyi tűzoltóságtól 2 tűzoltóautó, egy SMURD-alakulat és a székelyudvarhelyi mentőszolgálat orvosos kocsija szállt ki.

A helyszíni fotó alapján a Verőfény bejáratnál történt a baj. Fotó: Péter Sándor

Személyi sérülés nem történt, a robbanásban kitört egy konyhaablak. A helyszínre a gázszolgáltató egy csapata is kiszállt, és elzárta a lakás gázellátását – közölte Alina-Maria Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője 19:45 és 20:00 óra között.

Az ISU közlése után félórával már így nézett ki a helyszín, a másik irányból. Fotó: Gál Előd

Kollégánk 20:15 körül járt a helyszínen, de már nyomát sem találta a balesetnek, a tűzoltóknak, egyedül a gázszolgáltató embereit látta.

Frissítés

Az ISU szóvivője szerint a robbanást a felgyülemlett gáz okozta a Győzelem utca 3. szám alatti lakásban, ahol egy háromtagú család (anya, fia és lánya) lakik. Hogy ezt szivárgás vagy figyelmetlenség okozta, később derítik ki, mondta kérdésünkre Alina-Maria Ciobotariu.

Péter Sándor, aki szemtanúja volt az akciónak, arról számolt be, hogy 19 óra körül érkezett a helyi rendőrség, majd 19:15 körül érkezett a tűzoltóság és a mentőszolgálat. A robbanást ő nem hallotta, csak a szirénákat. Gyorsan intézkedtek, 20 óra körül már el is mentek, ő nem látott különösebb beavatkozást. Sorban bementek, majd kijöttek a hatóságiak, a lakók maguktól gyűltek az utcára, a látottak alapján nem volt szükség mentésre, evakuálásra.

Az ISU szóvivője megerősítette, hogy a robbanást nem követte tűz, és a lakókat nem evakuálták.