RO-Alert üzenetben figyelmeztetnek a fertőzésveszélyre

Továbbra is magas a koronavírussal való megfertőződés veszélye – figyelmeztetett péntek délután fél három körül RO-Alert üzenetben a sürgősségi helyzetek felügyelősége.

Tartsuk be az óvintézkedéseket: a zsúfolt és/vagy zárt nyilvános helyeken viseljünk az orrot és szájat eltakaró maszkot, ne érintsünk meg olyan felületeket, amelyeket más emberek megérintenek, tartsuk be az 1,5 méteres távolságot másoktól, kerüljük a közvetlen érintkezést. Mossunk kezet rendszeresen szappannal és vízzel. Ne érintsük meg a szemünket, orrunkat, szánkat koszos kézzel – nagyon fontosak ezek a megelőzés érdekében, írja az IGSU.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk: a május 15-ei híreinket itt lehet követni.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. Vigyázzunk magunkra és egymásra!