Részletek a korondi polgármester balesetéről

Fotó: Bakó Hunor Péter / Facebook

Újév napján számoltunk be arról a Szilveszter napján történt balesetről, amelyben a korondi polgármesteri hivatal szolgálati terepjárója, és a benne ülő Katona Mihály községvezető is érintett volt. A Hargita megyei rendőrség honlapján azonban nem jelent meg hír az esetről, ezért a körülményeiről Gheorghe Filip rendőrségi szóvivőtől érdeklődtünk.

Filip megerősítette, hogy a vétkes a terepjáróban ülő 54 éves korondi férfi volt, aki a DN13A jelzésű országúton, Homoródfürdő közelében, egy balkanyarban áthajtott a szemközti sávra és frontálisan ütközött egy dubával, amit egy 23 éves fiatalember vezetett.

A szóvivő cáfolta, hogy szabálytalan előzésről vagy kicsúszásról lenne szó, de nem tudott biztos választ adni arra, hogy figyelmetlenség vagy a túlzott sebesség okozta a december 31-én 10.30 körül történt balesetet. Reméltük, hogy erre maga Katona Mihály tudna választ adni, de – állapotára hivatkozva – nem kívánt egyelőre nyilatkozni.

A polgármester ugyanis megsérült az ütközésben, baloldalán zúzódást szenvedett, ezért a városi kórházba szállították kivizsgálásra, de nyomban ki is engedték. Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt eljárást indítottak, egyik sofőr sem volt ittas állapotban – tudtuk meg a rendőrségtől.