Részegen vezetett, egy kilencéves sérült meg mellette

Gyergyóremete községben egy személyi sérülést okozó közúti balesethez értesítették a gyergyószentmiklósi rendőrséget április 22-én, szombaton 21 óra 30 perckor – számol be közleményében a megyei hatóság.

A rendőrök által végzett első helyszíni vizsgálatokból kiderült, hogy egy 39 éves remetei férfi autójával kerítésnek ütközött, majd nekiütközött egy másik, az úttesten kívül parkoló autónak. Az ütközés következtében a jobb első ülésen ülő 9 éves gyerek megsérült, és orvosi ellátásra kórházba kellett szállítani. A sofőr leheletében 0,70 mg/l feletti alkoholkoncentrációt mértek, így ittas járművezetés és testi sértés vétsége miatt folyik tovább a nyomozást.

A rendőrök azt ajánlják

a szülőknek, győződjenek meg arról, hogy az autóban minden utas a megfelelő helyen ül, azaz a 12 éven aluli gyermekeket a hátsó ülésen, életkoruknak és súlyuknak megfelelő autósülésben kell ültetni.

Soha ne hagyják, hogy a gyerekek álljanak vagy játsszanak az autóban vezetés közben, és mindig ellenőrizzék a biztonsági öveket, bizonyosodjanak meg arról, hogy megfelelően működnek, és minden utas becsatolta azokat – hívják fel a figyelmet.

Ezen kívül kérnek, hogy mindig vezessenek óvatosan, és kerüljék az alkohol vagy más olyan anyagok fogyasztását, amelyek ronthatják a vezetési képességet. Tartsák be a sebességkorlátozásokat, a közlekedési táblákat, és legyenek tekintettel az útra és a többi közlekedőre, beleértve a gyalogosokat és a kerékpárosokat is.

A kiemelt kép illusztráció.