Részeg biciklis gázolta el az autót? (frissítve)

fotó: Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoport

Hétfő koradélután történt baleset a Bethlen Gábor és a Gábor Áron utcák kereszteződésében. Első hallásra egy biciklist gázoltak el, de az is lehet, hogy fordítva történt az eset, a helyszínre érkező hatóságok ugyanis megállapították, hogy az 51 éves kerékpáros leheletében 1,1 miligramm/liter alkohol volt, míg a 24 éves autóvezető hölgyében semmi.

fotó: Magyari Tímea

A megyei rendőrség szóvivője, Maria Plumbu szerint a baleset körülményeit még vizsgálják, ezért nem tudott pontos információval szolgálni erről. – Őszintén szólva, azt hiszem, ennél az alkoholmennyiségnél, nem is feltétlenül kellett kanyarodnia a kerékpárosnak ahhoz, hogy valaminek nekimenjen – válaszolta arra a kérdésünkre a szóvivő, hogy a baleset résztvevői vajon melyik irányba közlekedtek, a kerékpáros a bicikliúton haladt-e, és kinek lehetett elsőbbsége. Annyit lehet tudni a hatóságok közléséből, hogy a biciklis a Gábor Áron utcából fordult rá a Bethlen Gáborra, a többi körülményt még vizsgálják – zárta le a kérdezősködést a szóvivő.

fotó: Magyari Tímea

Az ittas biciklis enyhe fejsérüléseket szenvedett, de elutasította, hogy a helyszínre érkező mentősök kórházba vigyék, közölte portálunkkal Péter Szilárd, a megyei mentőszolgálat vezetője.

Frissítés 18.47-kor:

Az autó utasa volt a férfi, aki Messenger üzenetben írta le portálunknak, hogy ő hogy látta a balesetet:„A mi autónk normálisan, a sávján a rendőrség fele haladt, amikor egy biciklis körülnézés nélkül nagy sebességgel (részegen) nekünk jött”. Beszámolója szerint a biciklis nem vette figyelembe a Gábor Áron utca sarkánál a stop táblát, és egyből kikanyarodott balra, miközben egy lendülettel két sávot is váltott, majd nekicsapódott a kocsijuk oldalának. A szemtanú úgy emlékszik, a kerékpáros 1,2 mg/l alkoholt fújt a szondába, ami a helyszínelő rendőrök szerint már-már az „alkoholkómás” állapot határán van. Nem is akarta a kerékpáros megvárni a mentősöket sem, a 112 hívása után elhagyta volna a helyszínt, de a sofőr és utastársa nem engedték.