Rendőrverés: megvan a tárgyalás időpontja

Elutasította Pethő Attila szabadlábra helyezési kérelmét az udvarhelyi bíróság, és hatvan napos hatósági felügyeletre váltotta a házi őrizetet – olvasható az országos igazságszolgáltatási portálon.

A Madarasi Hargitán történt rendőrveréssel vádolt Pethő Attila ellen január 25-én rendelte el másodfokon az előzetes letartóztatást a Hargita megyei törvényszék, majd február 18-tól lépett érvénybe a házi őrizet.

A döntés értelmében a vádlottnak hatósági engedély nélkül tilos elhagynia Hargita megyét, be kell jelentenie, ha lakóhelyet vált, kérésre jelentkeznie kell a nyomozó hatóságoknál és a bíróságon, továbbá nem közelítheti meg a sértetteket (György Roland és Kovács Péter), azok családtagjait vagy a tanúkat, közvetlenül nem kommunikálhat velük, csak kivételes esetben az ügyvédje által.

A tettest a Hargita megyei rendőrség megfigyelés alatt tartja, és, amennyiben megszegi a hatósági felügyelet szabályait, a bíróság újra elrendelheti a letartóztatását. Az első tárgyalást április 4-én, csütörtökön tartják az udvarhelyi bíróságon.