Rendőrverés: fellebbezett az ügyészség

Tárgyalás előtt a vádlott ügyvédje. Nem elégedett a 60 napos hatósági felügyelettel az ügyészség.

Ugyan szabadlábon védekezhet a Madarasi-Hargitán történt verekedés elkövetője, 60 napos hatósági felügyeletet rendelt el ellene hétfő este az udvarhelyi bíróság – tájékoztat honlapján a Hargita megyei rendőrség.

Kérdésünkre Gheorghe Filip szóvivő elmondta, hogy a vádlott Pethő Attilának egy megszabott program szerint és kérésre is jelentkeznie kell a nyomozó hatóságoknál és a bíróságon, továbbá nem közelítheti meg a sértetteket (G. R. és K. P.), azok családtagjait vagy bárki mást, aki befolyással lehet az ügy kimenetelére, közvetlenül nem kommunikálhat velük, csak kivételes esetben az ügyvédje által. A felügyelet ideje alatt nem viselhet fegyvert sem.

A tettest a Hargita megyei rendőrség megfigyelés alatt tartja, és értesítenie kell a hatóságokat, amennyiben megváltoztatja a tartózkodási helyét. Ha megszegi a felügyelet szabályait, a bíróság elrendelheti a letartóztatását.

Az udvarhelyi ügyészség máris fellebbezett az ügyben, azt kérve, hogy a hatósági felügyeletet előzetes letartóztatásra szigorítsák. A fellebbezést a Hargita megyei törvényszék várhatóan még a héten tárgyalja – tájékoztatta az uh.ro-t Sütő Ágota Kinga szóvivő.