Rendőrök szenvedtek autóbalesetet Székelykeresztúr mellett (frissítve)

Az éjszaka autóbalesetben életét vesztette a székelykeresztúri helyi rendőrfőnök, a 24 éves Dragoș Șturz, és megsérült további három kollégája.

A megyei rendőrség megkeresésünk nyomán szűkszavú sajtóközleményt adott ki, amelyből nem derül ki, hogy rendőrökről van szó.

A hatóságokat 23 óra 20 perckor értesítették a 112-es sürgősségi számon, hogy baleset történt a székelykeresztúr melletti Betfalván, a 13/C országúton.

A helyszínre érkezve megállapították, hogy egy 36 éves férfi, miközben Székelyudvarhely irányából Keresztúr fele tartott, nekiment az útszéli fának. Az autóban még három személy tartózkodott, egy 24 éves fiatal, aki a helyszínen szörnyethalt. A másik két utas megsérült, kórházba szállították. A sofőrtől vért vettek, hogy megállapítsák a véralkoholszintjét.

Bűnügyi nyomozást indítottak gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés miatt.

A fenti közleményben egy szó sem esik arról, hogy a baleset áldozatai rendőrök lettek volna. Újabb kérdésünkre Maria Plumbu elmondta, hogy valóban négy rendőr tartózkodott a kocsiban, három aktív és egy nyugalmazott. A 24 éves elhunyt férfi pedig valóban a székelykeresztúri városi rendőrfőnök volt.

Mivel szabadidejükben, nem szolgálati járművel voltak, úgy kezelik az ügyet, mintha nem a rendőrség munkatársairól lenne szó – indokolta meg a szóvivő, hogy miért nem tartalmazza a közleményük ezt az információt.

Súlyos sérülések

A három másik rendőrt súlyos sérülésekkel vitték kórházba – erősítette meg a rendőrség közlését dr. Domokos Iván, a Hargita megyei mentőszolgálat orvos-igazgatója. Munkatársai három mentőautóval szálltak ki Székelyudvarhelyről és Székelykeresztúrról a helyszínre, ahol egy 36 éves férfit találtak hasi, mellkasi sérülésekkel, a lábát is megütötte. Kollégája, egy 45 éves férfibeteg félkómás állapotban volt, egy 50 éves férfiről pedig a kórházi vizsgálatokat követően derült ki, hogy súlyos mellkasi sérülései vannak több bordatöréssel, és úgynevezett légmell alakult ki nála, emiatt a csíkszeredai mellkassebészetre szállították át.

Nem megerősített információink szerint a rendőrök Csíkszeredából, a rendőrség napja alkalmából szervezett ünnepségről tértek haza, ami 12.30-13.00 óra között véget ért, utána távoztak.

Frissítés, 20 órakor

Mivel több forrásból is értesítettek arról, hogy a baleset következtében még egy személy elhunyt, utánajártunk az áldozatok állapotának, ezt az értesülést a kórházak és a mentőszolgálat cáfolják.

A sofőrt, aki több törést szenvedett, a bukaresti Floreasca kórház ortopédia osztályára viszik helikopterrel, közölte portálunkkal dr. Domokos Iván.

A másik, székelyudvarhelyen ápolt beteget megműtötték, sok belső sérülést és fejsérülést szenvedett, az intenzíven ápolják, instabil az állapota, tájékoztatott Zörgő Noémi, a városi kórház sajtószóvivője.

A csíkszeredai mellkassebészetre vitt 50 éves sérült állapota stabil, megműtütték többrendbeli bordatörés és tüdőlézió miatt, jelenleg is kórházban ápolják, tudtuk meg R. Kiss Edittől, a megyei kórház sajtószóvivőjétől.