Rendőrök ébresztettek egy etédi férfit

Nem kellett ébresztőt állítani egy etédi férfinak, szerdán, augusztus 24-én a Hargita megyei rendőrök keltették fel, akik Etéden összesen két ingatlannál hajtottak végre házkutatási parancsot – közölte WhatsApp-üzenetben a Hargita megyei rendőrség. Az akció sikerének biztosításáért a különleges akciószolgálat, a bűnügyi nyomozószolgálat és a törvényszéki szakértők is részt vettek a házkutatásokban.

Egy helybéli férfinál egy márka és sorozatszám nélküli sörétes puskát találtak, valamint kilenc darab illegálisan birtokolt töltényt. A férfi ellen illegálisan tárolt fegyver miatt bűnügyi eljárást indított a rendőrség, a nyomozás folytatódik az ügyben, az ügyészség bevonásával.

A Hargita megyei rendőrség emberei azt tanácsolják minden fegyvert birtokolni kívánó személynek, hogy előzetesen tájékozódjon az erre vonatkozó jogszabályi rendelkezésekről, és tegye meg a szükséges lépéseket a jogszerűség érdekében, hogy nyugodtan aludhasson.

Alig egy napja számoltunk be arról, hogy egy másik puskát is elkoboztak a rendőrök Udvarhelyszéken, és egy hónapja sincs, hogy orvvadászatot kapcsoltak le.