Rendeznie kell sorait a Vasasnak a bukaresti zakó után

Fotó: a Vasas Femina Facebook-oldala

A hétvégén a Vasas Femina és a Banat Girls számára nem, mindenki másnak szünetel az elsőosztályú női labdarúgó bajnokság. A két együttes még a harmadik fordulóból elmaradt mérkőzését pótolja, amikor a Vasas elutazott ugyan ellenfeléhez, de mivel az nem tudott mentőt biztosítani, nem játszották le a találkozót. A szövetség később meghozott döntése alapján végül nem adták „zöldasztalnál” a meccset az udvarhelyi együttesnek, új időpontra tűzték azt.

A mérkőzésnek bőven van tétje, ugyanis a két együttes között helycsere lehet a tabellán, ráadásul a hatodik-hetedik helyen, amelyek közül előbb felsőházi rájátszást, utóbbi csak alsóházit ér. Jelenleg a Banat Girls egy ponttal előzi meg Székely János együttesét. A találkozót november 12-én, szombaton rendezik Nagykomlóson. A Vasasnak azután

kell rendeznie sorait,

hogy hat nappal korábban Giurgiuban, az Astra stadionjában fogadta a bajnokság harmadik helyén álló Bukaresti Carmen együttese, akik 8-0 arányban verték meg őket. Ugyan még Horváth Anita helyzetével a Sándor – Pásztor (Tóásó, 75.), Zănoagă, Molnár, Hodor, Godra, Orbán, Tóth, Mitri, Horváth, Sólyom (Benczédi, 64.) összeállítású udvarhelyiek juthattak volna előnyhöz, az első félidő végére már 2-0 arányban vezetett a „házigazda”.

A második félidő megint Vasas-helyzettel indult, de miután Tóth Györgyi elhibázta a ziccert, teljesen szétesett a csapat játéka, a hazaiak pedig könyörtelenül kihasználták a helyzeteiket, meg sem álltak nyolc gólig. A vereséget követően a Vasas Femina visszacsúszott a tabella hetedik helyére, igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, mint a többiek.

A bajnokság jelenlegi állása:

A bajnokság élén helycsere történt, miután egy temesvári óvás után a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága úgy döntött, hogy a Kolozsvári Olimpia a Temesvári Poli ellen aratott 2-0 arányú győzelmét elveszi, és zöldasztalnál 0-3 arányban odaadja Temesvárnak. A csapat azt nehezményezte, hogy a kolozsváriak nem tartották be a szabályzatot, amely előírja, hogy a csapatok két 19 éven aluli játékost kell játszassanak a mérkőzés teljes időtartama alatt.