Rekordmagas az elhalálozások száma

Csütörtökön, április 9-én hunyt el koronavírusfertőzés következtében a legtöbb beteg Romániában. Este fél kilencig 28 személy halt meg új típusú koronavírusfertőzés következtében, tájékoztat a Digi24 televízió. 248 elhalálozás történt eddig ez okból összesen Romániában.

Két Kovászna megyei személy is elhunyt: egy 78 éves nőt szívelégtelenséggel és légzési nehézségekkel vitték a sepsiszentgyörgyi kórházba április 6-án, aznap el is hunyt. A holttest tüdőszövetéből vett mintából megállapították, hogy COVID-19 fertőzése volt. Az áldozat a lányától kapta el a vírust, aki egy másik, koronavírusos személlyel volt kapcsolatban – olvasható a stirioficiale.ro-n.

A másik háromszéki áldozat egy 49 éves férfi, szintén a halál beállta után igazolódott be róla, hogy fertőzött. 4-én került kórházba, 7-én hunyt el, 9-én jött meg a teszt eredménye. Veseátültetésen esett át korábban.

A legtöbben Bukarestben és Suceaván haltak meg, de voltak elhalálozások Galac, Beszterce-Naszód, Vrancea, Temes és Brassó megyékben is.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Április 10-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!