Rejtett kamerával a problémásabb boltokban (videó)

Olvasói kérésre meglátogattunk három boltot. Ezekre több panasz érkezett az utóbbi időben, hogy ugyanazzal a kézzel kezelik a pénzt, mint a csomagolatlan élelmiszert. Ez ugyanúgy tilos most, a koronavírusos időkben is.

Örömmel tapasztaltuk, hogy mindhárom boltban rendben találtuk már ezt a kérdést. Vagy csak szerencsénk volt, és nekik is szerencséjük volt. Ennek örülünk, mert nem az a célunk, hogy büntessünk vagy bántsunk akárkit, csak az, hogy segítsünk ezt a kérdést előremozdítani. Olvasóinknak is, aki kérték ezt az anyagot, ez volt a szándékuk. Reméljük, hogy azok a boltok, amelyekben ez még nincs megoldva, sikerül megoldaniuk következő körutunk előtt.

A boltjárás közben azt tapasztaltuk, hogy mindenik boltban több alkalmazott volt, de egyikben sem működött az, hogy egyik kezeli a terméket és a másik veszi el a pénzt. Ez ugyanis a legegyszerűbb módja ezen kérdés megoldásának. Azt is tapasztaltuk, és ezt az eladók segítségére írjuk ide, hogy azokban az esetekben, mikor egy alkalmazott kezeli az árut is és a pénzt is, sokkal könnyebben működik az a módszer, hogy az alsó gumikesztyűre, amivel a pénzt is kezelik, felhúznak egy másik, tágabb műanyag kesztyűt, amivel az árut fogják meg. Sokkal kevesebb időt vesz igénybe, mint két pár gumikesztyűt váltogatni.

Kívánunk minden kedves eladónak sok türelmet a kesztyűkhöz. Tudjuk, hogy kellemetlen és idegölő, köszönjük, hogy az érdekünkben meghozzák ezt az áldozatot. Tudjuk, hogy mindig kesztyűs kézben kezd el viszketni az embernek az orra hegye, a füle cimpája, vagy bármi, ami kellemetlen, de vigasztalásul elmondjuk, egyszer ez is véget ér. Addig is kitartást!

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Április 8-ai híreinketitt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!