Ránk támadt Borboly a kéttelefonos sofőrjével és az etikai kódexével

Tegnap délben váratlanul betoppant a szerkesztőségünkbe Borboly Csaba és két telefonnal filmező sofőrje. Épp egy élő közvetítésben próbáltak minket sajtóetikából megleckéztetni, és Facebook-os rajongótáboruknak bebizonyítani, hogy a sajtó hazudik, de ők nem.

Főszerkesztőm, Edit többször kérte őket, hogy ne filmezzenek, de hiába. A sofőr Borbolyra mutogatott, mint a felelősre, de az rá se hederített, folytatta a cirkuszt. Pár perc után, mikor már nem bírtam a sok hazugságot szó nélkül elviselni, úgy döntöttem, hogy szóba állok velük, hadd lássák Borboly nézői, hogyan is ferdít, miként manipulálja őket a megye első embere.

Nem akarom itt most írásban elmesélni, hogy mi történt, és azt sem szeretném kibontani, hogy milyen manipulációs technikákkal próbálta Borboly féligazságokkal azt az érzést kelteni, hogy nála van a teljes igazság. Vagy milyen cseleket használt, hogy mikor sarokba lett szorítva saját hazugsága által, át tudjon ugrani a következő témára és uralja a beszélgetést. Nem akarok írásban belemenni ezekbe a részletekbe, inkább érdemes megnézni a beszélgetést.

Borbolyék itt hagytak nálunk egy 16 oldalas könyvecskét, amiről első ránézésre lesüt stílusos tördelése, a szép grafikai munka, és az, hogy ezen pár ember pár napig dolgozott, míg kitalálták és összerakták.

Ebben a könyvecskében a megyei tanács azt kifogásolja, hogy az uh.ro keresőjébe a Borboly szót beleírva 136 találat jön ki. Ezt Borboly-fóbia Ufó-jelenségnek nevezi. Az nem derül ki, hogy pontosan mi a baja, soknak vagy kevésnek tartja ezt a 136-ot. Hogy az a Borboly-fóbia, hogy sokat írtunk róla, vagy az, hogy keveset. Ahhoz képest, hogy ő a megye legszereplősebb politikusa, és naponta többször is bohóckodik élőben a Facebook-on és a TikTok-on, szerintem nagyon kicsi ez a szám.

Kíváncsi voltam, mennyibe került ennek a könyvecskének az előállítása, miből fizették, és egyáltalán, mennyibe került Borboly látogatása. Illetve az is izgatott, mivelhogy Borboly szerint minden fél véleményét ki kell kérni, hogy mi a véleménye erről a megyei tanácsnak. Ezért elküldtem egy sor kérdést a megyei tanácsnak. Íme a levelem:

Jó napot kívánok!

Egyed Ufó Zoltán vagyok, az uh.ro riportere.
Borboly Csaba mai, szerkesztőségünkben tett látogatása kapcsán szeretnék néhány kérdést feltenni:
1. Ki készítette azt a 16 oldalas könyvecskét, aminek a címe “Mit kap az olvasó az előfizetéséért?” és alcíme “Borboly-fóbia – Ufó-jelenség”, mennyibe került az előállítása, és milyen forrásokból fizették?
2. Milyen funkciót tölt be a megyei tanácsnál az az úriember, aki sofőrködött és filmezett a látogatás alatt? Mennyi a napibére?
3. Az autó, amivel voltak, az a megyei tanács autója?
4. Borboly Csaba hány órát hiányzott ma a munkából, hogy ezt a látogatást megtegye?

Ugyanakkor, mivelhogy Borboly Csaba ragaszkodott ahhoz, hogy minden érintett fél véleményét tegyük közzé minden ügyben, kérem, fogalmazzák meg véleményüket Borboly Csaba mai látogatásáról. Főleg arról az aspektusról, hogy engedély nélkül magánterületen filmez olyan embereket, akik kérik, hogy őket ne filmezzék, és úgy érzi, hogy ezzel etikáról ad leckét. 🙂

Az anyagot holnap szeretnénk leközölni, ezért válaszukat holnap délelőtt 9 óráig várom szeretettel.

Isten áldja magukat!

Ufó

A levélre nem a megyei tanács, hanem maga Borboly Csaba válaszolt:

A cikk az előfizetőink számára folytatódik!

Ne maradj le a végéről! Már havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fektess be te is a szabadságba!