Rali-dugóban a város

Ma reggel fél órát jöttem autóval a kórháztól a központig. Volt olyan a Villanytelep utcában, hogy 5 percig állt a sor, egy tapodtat nem mozdult. Lezártam az autó motrát, hogy ne menjen hiába, mert azt hittem, valami baleset történt, azért álldogálunk. Aztán rájöttem, hogy csak rali van, nem baleset. Totál be volt dugulva a város.

Aztán arra is rájöttem, miután tettem egy kört, hogy nem fogok tudni autóval bejönni a céghez. Tíz percig kerestem egy parkolóhelyet. Majd besétáltam a munkahelyemre, és azon tűnődtem, hogy a Kossuth soha nem volt ilyen kihalt. Fél kilenckor én még ilyen kihaltnak sohasem láttam a központot.

Felmerül bennem a kérdés: ha reggeliben nem használják a rallisok a Kossuthot, akkor miért zárják le, feje tetejére állítva a várost? Nem szeretném túllihegni a dolgot, és ismét megkérdőjelezni, hogy mit keres egy város központjában egy ekkora rendezvény. Csak annyit kérdek: nem lehetne, hogy a reggeli csúcsforgalom után zárják csak le a központot, ha úgysem használják?

S akkor mindenkinek jobb lesz picivel, az emberek is időben eljutnak munkába, és gyerekeik suliba, s a ralisok anyukái is kevesebbet csuklanak. Az útépítő cégeknek sikerül ez, tőlük lehetne tanácsot kérni, hogyan kell csinálni.