Rajtaütés Székelyudvarhelyen (videóval)

2021. június 2-án a Hargita megyei rendőrség rajtaütéses akciót szervezett Székelyudvarhelyen egy 36 éves helyi férfival szemben, akit zsarolással gyanúsítanak.

A rendőrségi nyomozás május 24-én kezdődött, a bejelentés szerint egy 75 éves helyi lakost zsarolt meg azzal a gyanúsított, hogy feljelentést tesz egy, az idős személy által elkövetett szabálysértésről, ha nem fizet neki 2.500 lejt. Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő szerint egy állítólagos szemetelésről van szó, amelyre a nyomozás során külön ki fognak térni, leellenőrzik a zsaroló állításait is.

A videón felismerhető, hogy a Szentimre utcában történt a rajtaütés.

A rendőrség elsőként azonosította a tett elkövetésével gyanúsított személyt, és bizonyítékokat gyűjtöttek a fenyegetés igazolásához, majd az értesítéstől számított kevesebb, mint 10 napon belül végre is hajtották a letartóztatást a sértett fél otthonában. A gyanúsított az áldozattól 300 lej kézhezvétele után azonnal megpróbált elmenekülni, de a rendőrség szorosan követte, elfogták és mozgásképtelenné tették, és bizonyítékul elkobozták a pénzt, amit a sértett féltől kapott.

A nyomozás folytatódik zsarolás bűncselekményének elkövetése miatt: a gyanúsított 24 órás őrizetbe került, és az előzetes letartóztatás javaslatával a bíróság elé terjesztik ügyét a székelyudvarhelyi ügyészségen keresztül.