Puszi és biznisz: erdélyi nők az üzleti világban

A fotók és beszámolók alapján is jó volt a hangulat az előző évi találkozón fotó: NOVE Facebook-csoport/archív

Női reprezentáció az üzleti világban címmel másodszor tartják pénteken és szombaton, szeptember 22-23-án az erdélyi női vállalkozók országos találkozóját.

A kezdeményezés a hétezer tagú Női Vállalkozók Erdélyben Facebook-csoportból indult. A marosvásárhelyi Sapientia egyetem épületében tartott konferencián pénteken puszilkodás, ismerkedés lesz az első programpont 9 és 10 óra között, majd Czirjék Kati alapító-moderátor-főszervező köszöntője következik. 10 óra 20 perctől Bartos-Ménessy Kinga Protokollbonbon, protokoll útikalauz üzleti stopposoknak címmel tart előadást, azután László Mónival a personal brandingről Hűvös Ágnes üzleti tanácsadó beszélget.

A workshopokon olyasmikkel foglalkozhatnak a vállalkozók, mint a munka és magánélet egyensúlya Nagy Kinga Szerénával, a női vezetői szerepek kihívásai Tonk Gabriellával és Adorjáni Júliával, motiváció és humánerőforrás-menedzsment Matekovits Hajnalkával és Molnár Judittal, operatívból a stratégiai vezetésből való átlendülés Hűvös Ágnessel, valamint design és stílus a tárgykészítésben Török Rékával.

Szombaton életút történeteket hallhatunk, majd Novák Laura tart előadást Nők a CEO-k világában címmel. A szombati programban ugyanazok a műhelymunkák lesznek, mint a péntekiben, azonban Hűvös Ágnes Exit: generációváltás, átadás, eladás címmel vezeti ezúttal a kiscsoportos foglalkozást.

A workshopokat követően a NOVE jövőképét beszélik meg, tombola is lesz, végül pedig a vacsora után zárják a találkozót.