Programsorozattal ünneplik a bábszínházi világnapot

A Tomcsa Sándor Színház kétnapos eseménysorozattal ünnepi az immár hagyományossá vált bábszínházi világnapot. Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a színes programokra, amelyek több korosztálynak biztosítanak szórakozást és kikapcsolódást. Az előadásokra mindenki számára 10 lejbe kerül a jegy, a koncertekre gyerekek számára a belépés ingyenes, felnőttek számára pedig 10 lej. Mindkettőre előzetes foglalás szükséges. Jegyeket vásárolni és további információkat kapni a színház jegypénztárában lehet, vagy a  0743.212-131-es telefonszámon.

Vasárnap, március 24-én

családi napra várnak, 10–18 óra között bábkiállítás lesz a koncertteremben, zenesarokkal, bábkészítéssel és árnykuckóval kiegészítve. Ezzel párhuzamosan az előtérben fotókiállítás lesz a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábszínész és média szakos hallgatóinak munkáiból. 11 és 13 órától az előtérben A háromágú tölgyfa tündére című bábelőadást játsszák, a Fabók Mancsi Bábszínház produkcióját Fabók Mariann rendezte, 50 percet tart és 5 éves kortól ajánlják. Ezt követően Nagy Regina rendezésében a szatmárnémeti Brighella Bábszínház Tejkút című előadására várnak 17 órától, a színpadi stúdióhoz. Az előadást 6 évesnél nagyobbaknak ajánlják, 50 percet tart. A Down-szindrómás gyerekek és felnőttek, illetve családjaik (továbbá bármilyen más fogyatékkel élők) számára ingyenes az előadás. 18:30-kor a Makám zenekar ad koncertet a koncertteremben, az egyórás eseményre 3 évesnél nagyobb közönséget várnak.

Hétfőn, március 25-én

szervezett csoportok látogathatják 9 és 13 óra között a bábkiállítást a koncertteremben, majd 10 és 12 órától ismét Tejkút lesz a színpadi stúdióban. 18 órától lemezbemutató mesekoncert lesz a koncertteremben: Holdfényből létrát címmel az elmúlt évadok gyerekelőadásainak dalaiból mutat be válogatást a Tomcsa társulata. A koncert egy órát tart, és háromévesnél nagyobb gyerekeket várnak rá.

Kiemelt kép: Tejkút/Szatmárnémeti Brighella Bábtagozat