Pozitív a brit trónörökös tesztje

Pozitív lett Károly herceg, II. Erzsébet királynő elsőszülött fiának a koronavírus-tesztje – írja a The Guardian a Clarence House szóvivőjére hivatkozva.

Károly londoni hivatala szerint nem lehet megállapítani, hogy a walesi herceg kitől kapta el a fertőzést, mivel a trónörökös az elmúlt hetekben számos hivatalos közéleti programon vett részt a királyi család képviseletében.

A tájékoztatás szerint Károly feleségét, Kamilla cornwalli hercegnőt is megvizsgálták, de az ő koronavírus-tesztje negatív lett. Az udvar szóvivője közölte, hogy a házaspár a királyi család skóciai rezidenciáján, Balmoral kastélyában teljes elkülönítésbe vonult.

A Buckingham-palota, II. Erzsébet királynő londoni rezidenciája szerdán közölte, hogy a 94. évében járó uralkodó jó egészségnek örvend. A palota szóvivője szerint a királynő legutóbb március 12-én találkozott fiával. A híradás arra nem tért ki, hogy az uralkodón is végeztek-e koronavírus-szűrést, csak annyit közölt, hogy a királynő minden vonatkozó egészségügyi útmutatást betart, a hét eleje óta a London nyugati határában lévő Windsorban tartózkodik – írja a Maszol hírportál.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 25-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!