Portugáliában kezdődött el a teqballosok 2022-es idénye

Fotó: a Góbék Teqball Team Facebook-oldala

Egy kiemelt versennyel, a European Teqball Tour lisszaboni állomásával kezdődött meg a teqballosok idénye hétvégén Portugáliában. A tornára a világbajnoki ezüstérmes, székelyudvarhelyi férfi-páros: Ilyés Szabolcs és Györgydeák Apor is elutazott, ahol a férfiak versenyében együtt, vegyes párosban előbbi Lakatos Krisztával, utóbbi Miklós Tündével kiegészülve indulhatott a versenyen, amelyen 40 ország 118 versenyzője vett részt.

A férfi párosok versenyében

40 duó indult, az első négy kiemelt csoportmérkőzések nélkül, egyből a főtáblára került, így az Ilyés Szabolcs-Györgydeák Apor kettős is világranglista harmadikként. Itt elsőként, a legjobb 32 között az algír válogatott Farid Grine és Larit Fatih kettős várt rájuk, akiknek legyőzése nem jelentett gondot a Góbék Teqball Team játékosainak. A legjobb 16 között Bajor Gábort és Pál Zoltánt búcsúztatták két szettben, majd a nyolcaddöntős magyar ellenfél után szintén anyaországi páros ellen kellett felvenniük a versenyt az elődöntőbe kerülésért, ahol két szoros szettben (12-10, 12-10) győzték le a Bakó Ádám-Kovácsfi Barna duót, így bejutva a címvédő világbajnok szerb páros Bogdán Marojevic és Nikola Mitro elleni elődöntőbe.

Az elődöntőben a szerbek, a kisdöntőben pedig a francia válogatott múlta felül a góbékat, így a 40 csapatos torna negyedik helyén végzett az udvarhelyi férfipáros. Marojevic és Mitro a mieink után a magyar Blázsovics-Bányik kettőst is megverte a döntőben, így megnyerték a versenyt.

A vegyes-párosok szombaton álltak asztalhoz.

A világbajnoki bronzérmes Györgydeák-Miklós párosunk győzelemmel kezdett a lisszaboni European Tour-on. A csoportkör első találkozóján 12-2, 12-4 arányban győzték le a brazil-portugál párost, majd a magyar Csereklye Martin-Nagy Boglárka ellen folytatták szereplésüket, őket is két szettben lépték túl, csoportelsőként továbbjutva az egyenes kieséses szakaszba.

A másik páros, Ilyés és Lakatos következtek, Kriszta a maga 15 évével a mezőny legfiatalabb játékosaként vágott neki a portugáliai viadalnak. Ők sajnos két vereséggel búcsúztak a csoportküzdelmek során, nem jutottak a negyeddöntőbe, ahol a Györgydeák Aporra és Miklós Tündére egy magyarországi páros, Forgács és Godó várt. Ezt a kört is sikerrel vették, így elődöntőért játszhattak a brazil Leonardo Santana-Rafaella Fonseca kettős ellen, ellenük azonban nem sikerül továbbjutni. A versenyt a magyarországi Bányik Csaba és Janicsák Zsanett nyerte, a döntőben a góbékat kiejtő brazilokat felülmúlva, így két negyedik hellyel tért haza Portugáliából az udvarhelyi csapat.

Pár nap regenerálódás, majd következik egy budapesti torna, március közepén pedig a Teqball World Series első állomása, Párizsban – számol be a csapat Facebook-oldalán.