Polgármester úr! Ön hazudik, félrevezet és manipulál

HAZUDIK, amikor azt állítja, hogy én Önre akartam hárítani Réthi Enikő képviselőtársam lemondását. A tegnapi önkormányzati ülésen én csupán azt a tényt erősítettem meg, hogy Ön fenyegeti és zsarolja az önkormányzati képviselőket és mindenkit, aki Önnek ellentmond, vagy egyszerűen csak nem ért egyet Önnel.

Ezt a tényt most is csak megerősíteni tudom, nem egyszer fenyegetett és próbált zsarolni engem is.

FÉLREVEZET, amikor azt állítja, hogy mi munkát szeretnénk megspórolni és Godra Zsolt meg én vagyunk az akadálya a SZEP frakció működésének.

Én inkább abban látom a problémát, hogy valahányszor olyan döntés születik a frakcióban, ami nem kedvező Önnek, akkor fáradhatatlanul ZAKLATJA telefonon, és nemcsak a kollégákat.

Tudja, Polgármester úr, nem mindenki bírja a nyomást és ilyenkor inkább „az okos enged…” elvén Önnek adnak „igazat”. Nem tudom ezért elítélni őket, hiszen pontosan tudom, hogy milyen az, amikor este 10-kor még az Ön ordítozását kell hallgatnom a telefonban.

MANIPULÁL, amikor eltereli a figyelmet arról, hogy az Ön INKOMPETENCIÁJA és ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGE miatt lépnek ki az emberek mind az önkormányzati képviselőtestületből, mind a polgármesteri hivataltól.

FIGYELEM!

Replika rovatunkban olvasói leveleket közlünk. A tartalmukkal a szerkesztőség nem feltétlenül ért egyet, ám fontosnak tartja, hogy nyilvános viták fóruma legyen és minél több véleménynek hangot adjon.

Amennyiben a véleményét megosztaná, küldje el azt a szerkesztoseg@uh.ro e-mail címre.

Amikor elolvastam a bejegyzését, azt hittem, rosszul látok. Aztán rájöttem, hogy ezt biztosan megírta valaki Ön helyett, valaki, aki nem ismeri az Ön múltját. Sőt, továbbmegyek, szerintem az, aki a bejegyzést írta, valószínűleg egy lakatlan szigetről tért haza hét év után. Ugyanis, ha ez nem így lenne, akkor nem lenne annyira vakmerő, hogy az Ön nevében írjon bármit is személyzeti kérdésekről, vagy bármilyen szervezet működtetéséről.

No de semmi baj, engedje meg, hogy néhány sorban emlékeztessem Önt, az aranytollú kollégáit és a kedves városlakókat az Ön vezetői bravúrjairól.

Elsőként engedje meg, hogy megemlékezzünk a 2016- 2020-as mandátumban történtekről.

Miután sikeresen megnyertük a választásokat, akkor felállt a csapat, hogy Önnek segítsen. Ki a hivatalon belülről, ki kívülről, de mindenki a legjobb tudása szerint. Akkor volt, hogy Geréb László majdnem elkezdte a munkát városmenedzserként, de valami vagy valaki miatt mégsem vizsgázott be. Ugyanerre a sorsa jutott Ketesdi Imre, Orbán Balázs és Antal Árpád is.

Mindeközben sikerült meggyőznie Szilágyi Istvánt, hogy elvállalja a gazdasági igazgatóság vezetését. Szerintem megegyezhetünk abban, hogy nála jobb szakembert elképzelni sem tudunk erre a feladatra. Ő is lemondott. Valószínűsíthetjük, hogy nem a túl nyugodt munkakörnyezet és a kiváló munkahelyi hangulat lett a veszte.

Elnézését kérem, majdnem kifelejtettem minden idők legnagyobb személyzeti ámokfutását, pontosabban azt, amikor Ön menesztette Puskás Katalint és vele együtt távozott kollégája Boni István, mindketten a hivatal egyik legfontosabb osztályáról, a Fejlesztési és Beruházási Igazgatóságról. Most nem is térnék ki a részletekre, talán csak annyit említenék meg, hogy Puskás Katalint kétszer sikerült eltávolítania a hivatalból. Először, amikor jogtalanul kirúgta, másodszor meg amikor a bíróság kötelezte, hogy ismét alkalmazza, de Ön sikeresen addig alázta, amíg felmondott. Ez is az Ön kiváló HR politikáját dicséri. Ön biztos, hogy ki nem rúgta másodszor is. Ekkoriban döntött Ülkei Zoltán, Csiki Endre és Cseke Árkosi Katalin is a távozás mellett.

Az első mandátumának az egyik nagy sikere az volt, hogy sikerült végre főépítészt alkalmazni az urbanisztikai iroda élére Jakab Mária helyett, akit szintén elűzött, Márton Ildikó személyben, de sajnos ő sem bírta Ön mellett sokáig.

Eljött a második mandátum ideje, új csapat, új párt, új remények.

Apropó, új párt, Polgármester Úr, azt tudja ugye, hogy Ön volt az első, aki megoldotta kilépését a Szabad Emberek Pártjából, ezzel elhagyva a csapatát?

A következő nagy pályaelhagyó, akiről mindenképpen meg kell emlékeznünk, az Ember Attila, az Ön kampány- és kabinetfőnöke. A rossz nyelvek szerint Ő azért hagyta el a hajót mert Ön nem teljesítette az ígéreteit. Én most már hajlok arra, hogy higgyek a rossz nyelveknek, nekünk is és a városlakóknak is sok mindent ígért, amit elfelejtett betartani. Valószínűleg Berszán Rozália, aki szintén a kabinetjében állt alkalmazásban, is hasonló okokból távozott.

De ha már szóba került a csapat, akkor nem maradhat említés nélkül az a tény, hogy sikerült elérnie azt, hogy két csapattagunk Pálfi Kinga alpolgármester és Albert Sándor városmenedzser is otthagyja a „bársonyszéket”, Szabó Sámuellel együtt.

Polgármester úr, a fenti emberek mindannyian valamilyen vezető pozícióban dolgoztak a Polgármesteri Hivatalban, a legtöbben az Ön közvetlen bizalmasai voltak, az Ön kérésének tettek eleget és vizsgáztak be a Polgármesteri Hivatali tisztségekre.

Most a teljesség igénye nélkül engedje meg, hogy felsoroljak néhány olyan volt hivatali alkalmazottat, akik szintén otthagyták az Ön által vezetett Polgármesteri hivatalt: Kakassy Norbert, Hilbel Réka, Botog Andrea, Izsák Zita, Z. Nagy István, Sárdi Tamás és még sokan mások.

Tudja, Polgármester Úr, ahogy írom ezeket a sorokat, az a vicc jut eszembe amikor egy ember megy az autópályán és hallgatja a rádióban, hogy „Tessék vigyázni, egy elvetemült sofőr szembemegy a forgalommal az autópályán”. Erre emberünk kifakad, „Még hogy egy!!! Legalább száz.”

Polgármester Úr, javaslom, hogy a legközelebbi lehetőségnél hajtson le az autópályáról.