Plusz egy udvarhelyi fertőzött (frissítve)

A Hargita megyei kormányhivatal közleménye szerint 18 fertőzéses esetet regisztráltak a megyében április 22-éig. Kettővel többet, mint tegnap, amikor 17 volt, csakhogy megváltoztatták a statisztika készítésének módját, a más megyei fertőzöttet már nem számolják bele. Információink szerint az egyik fertőzött udvarhelyi, egy előző helyi fertőzött kontaktja. A másik fertőzöttről nincs információnk. (a cikket közzétettük, de tévedés történt, ezért frissítettük – 2020. 04. 23-án 16.02-kor – a szerk.)

Így összesen már 15-en fekszenek az udvarhelyi és a csíkszeredai kórházakban, ketten meggyógyultak, egy elhunyt, és egyet a lakcíme szerinti megyébe helyeztek át. Zajlik a járványügyi ankét a tünetekkel rendelkező kontaktszemélyek körében.

Összesen 233-an (tegnap: 213) vannak még intézményes karanténban, eddig 311-en hagyhatták el azt. A házi elkülönítésben lévők száma már csak 368, eddig összesen 4.384-en hagyhatták el otthonukat (mintegy százan az utóbbi 48 órában).

Az elmúlt 24 órában a rendőrök 177 személyt ellenőriztek otthonukban, 60 kijárási kihágást állapítottak meg a megye területén.

A keddi országos adatok

pedig a következőképpen néznek ki: