Pisztollyal kérte vissza tartozását egy udvarhelyitől

A fotó csak illusztráció! forrás: sputnik.md

Pisztollyal fenyegették meg otthonában egy nézeteltérés során, ezért hívta a 112-es segélyhívó számon csütörtökön 16.45-kor egy 31 éves székelyudvarhelyi férfi a rendőrséget – olvasható az intézmény közleményében.

A rendőrségi információk szerint az illetőnek sikerült elmenekülnie a lakásból és bezárnia a fenyegetőt. A helyszínre érkező rendőrök először mozgásképtelenné tették az elkövetőt, majd megállapították, hogy egy román-svájci kettős állampolgárságú, 83 éves férfiról van szó, de a fegyvert nem találták nála. A lakás alapos átkutatása során a hatóságok végül megtalálták azt is, egy 5,6 mm-es kaliberű, 7 tölténnyel megtöltött pisztolyt, a manzárd cserepei közé rejtve.

Az elsődleges vizsgálatokból az derült ki, hogy a konfliktust az okozhatta, hogy a fiatalabbik tartozott egy küküllőkeményfalvi ingatlan 40 ezer eurós árával az idősebb férfinak.

A fenyegetőt 24 órára őrizetbe vették magánlaksértés, fenyegetés, a fegyvertartási rend megszegése miatt, a letartóztatásáról a székelyudvarhelyi ügyészség dönt.