Pezsgőbontás: köszönjük, köszönjük, köszönjük!

Szerdán nézettségi rekordot döntöttünk. Köszönjük a nárciszrét áldozatainak, a botrányhősöknek, de legfőképp mind a 32.872 szerdai olvasónknak!

fotó: Dávid Anna Júlia

Egy pohár pezsgő reggelire? Jöhet! Tízéves uh.ro-s életünk legszebb napja a mai. Végre megérhettük, hogy lerohamoztok, és nem hal le perceken belül a szerverünk. A személyes Facebook-falainkon egymást érték az uh.ro-s megosztások. Ez is nárcisz, ez is uhás, ez is, meg ez is. Kedvünk támadt egy kicsit dicsekedni, és megosztani veletek az örömünket.

A legyilkolt, kómába esett oroszhegyi nárciszkert története több mint sok olvasónkhoz eljutott. Ufó szerdán közölt cikkét csak a megjelenés napján 26 230-an nyitották meg, és nem csak megnyitották, a többség valószínűleg végig is olvasta, ugyanis átlagosan több mint 7 percig tartózkodtak rajta a Google Analytics adatai szerint.

Bár nagyon izgultunk, a tavaly novemberben bevetett új oldalunk prímán bírta a látogatói rohamot, így éjfélig 32 872-en kattintottatok oldalunkra anélkül, hogy a rendőrverés ítéletéről szóló cikkbe beleírtuk volna azokat a varázsszavakat, amelyektől megduplázódott volna a nézettsége, és itt nem a sokkoló, hihetetlen, ezt nem hiszed el kifejezésekre gondoltunk.

Korábban közel három éve, a 2016-os helyhatósági választások utáni hétfőn, június 6-án döntöttünk rekordot, azelőtti nap a nézettségtől megomlott a szerverünk, és kénytelenek voltunk a Facebook-oldalunkon tájékoztatni az eseményekről. Akkor egy ezressel haladtuk meg az előző egyéni látogatottsági csúcsunkat, amikor a gyereknevelés és a helyi maffia sikeres kombinációja vonta magára több mint 19 ezer látogatónk figyelmét. Lerágja a gyerek a húst a csontunkról? című, 2014-es cikkünket kapta fel az internet népe egy bolondos 2015. áprilisi napon, amikor egyúttal Pui Béláék elhagyott lakásába is betekintést engedtünk. Ez körülbelül egy hónappal azután történt, hogy 2015. március 13-án, pénteken a Szabók utcában felrobbantotta lakását öngyilkossági szándékkal egy fiatalember, és több mint 18 ezren voltatok erre kíváncsiak.

Most külön örülünk annak, hogy ezért a rekordnézettségért a korábbiakkal ellentétben, amelyeknek nem is tudtunk őszintén örvendezni, nem halt meg sem a szerverünk, sem senki emberfia, és annak is, hogy a védett, világszerte ritkaságnak számító csillagos nárciszrétünk ügyét ilyen sokan a szíveteken viselitek.

Köszönjük, és igyekszünk meghálálni. Kattints az életre, ne a halálra!