Petíciót indítottak az elbocsátott szemorvosért

Aláírásgyűjtést kezdeményeztek csütörtökön, február 17-én, melyben kiállnak dr. Bodó Pál, a csíkszeredai megyei kórház szemészeti osztályának vezetője mellett, miután menesztette őt és főasszisztensét a kórház igazgatótanácsa abból kifolyólag, hogy januárban 14 szürkehályoggal műtött betegnél szemgolyógyulladás lépett fel, és három páciens megvakult a műtött szemére.

Dr. Bodó Pál nem csak országszerte elismert szakember, hanem külföldön is nagyra értékelik a munkáját. Nem értünk egyet a Dr. úr meghurcolásával, főorvosi posztjáról való leváltásával, ezért úgy döntöttünk, hogy kiállunk mellette. Ha Ön is azt gondolja, hogy a Dr. úr nem ilyen bánásmódot érdemel, kérjük, írja alá ezt a petíciót!” – írják a petícióban, amely ide kattintva érhető el.

A petíciót kevesebb mint egy nap alatt, péntek délig közel kétezren írták alá, köztük kevéssel több mint ötszázan udvarhelyiek, de Udvarhelyszék települései mellett még Budapestről és Gyimesközéplokról is vannak aláírók. Ezzel párhuzamosan az orvossal szolidarizáló Facebook-csoport is indult, aminek már több mint 800 tagja van.

Dr. Bodó Pál szemorvos Székelyudvarhelyen is rendel magánpraxisban, 2015 óta a csíkszeredai megyei kórház szemészeti osztályának vezetőjeként dolgozott.