Pénzzel próbálta eltussolni a gázolást egy sofőr

A kiemelt kép illusztráció.

Hétfőn este arra lettünk figyelmesek, hogy egy felhívást tettek közzé a Facebook-on, miszerint tanúkat keresnek egy gázoláshoz, ami a Bethlen Gábor utcában, a helyi rendőrség előtti átjárónál történt, mert a válltörést szenvedett áldozat nem emlékszik a történtekre. A bejegyzés szerdán már nem volt elérhető, de megkeresésünkre azt a választ kaptuk még kedden a közzétevő személytől, hogy rendőrségi feljelentés történt.

A részletekért Gheorghe Filip rendőrségi szóvivőhöz fordultunk, aki akkor még nem tudott biztosat mondani az ügyről, mert az asszony a kórházban azt nyilatkozta, hogy nem baleset áldozata volt, hanem elesett a járdán, viszont arra emlékezett, hogy egy ismeretlen autós szállította őt a kórházba, majd haza. A homály eloszlatása végett a szóvivő türelemre intett, arra kért, várjuk ki a nyomozás végét.

A teljes történetet

szerdán déltájt tették közzé a Hargita megyei rendőrség honlapján. A hír szerint beazonosították a 44 éves udvarhelyi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy hétfőn délután 17.30-kor elütötte a 60 éves, ugyancsak helybéli asszonyt, majd 100 eurót kínált fel neki, hogy azt nyilatkozza: csupán elesett a járdán, nem ütötte őt el senki.

A simlis sofőrt így nem csak gondatlanságból elkövetett testi sértés, hanem a baleset helyszínének elhagyása miatt is felelősségre vonják, utóbbiért akár 7 év börtönbüntetést is kaphat. Az áldozat befolyásolása viszont nem minősül bűncselekménynek az eljárást megelőző időszakban – tette hozzá kérdésünkre Gheorghe Filip.