Parádésan mutatkozott be a felnőtt csapat kapujában Antonya Rebeka

Újra itthon lépett pályára, 2023-ban először a Hargita Kézilabda Klub szombaton, február 4-én. A másodosztályos bajnokin a sereghajtó Bákói Știința volt az ellenfele Mester Zsolt tanítványainak. Nem is okozott nagyobb gondot az udvarhelyi lányoknak, hogy ráerőltessék akaratukat a vendégekre, akiknek kispadjukról mindössze egy cserekapus volt bevethető.

Fotó: GÁL ELŐD

Nem volt így különösebb meglepetés, hogy nem bírták sokáig a bákóiak. Negyedórán keresztül tartották magukat, 7-7 után viszont Márton Adél góljával megszerezte Udvarhely a vezetést és elkezdte növelni előnyét, olyannyira, hogy ez a félidő végére már nyolcgólosra duzzadt: 23-15-re vezettek Szabó Szilviáék.

Az első osztályt és a román válogatottat is megjáró zetelaki játékost így pihentethette Mester a második játékrészben anélkül, hogy egy percig is veszélyben lett volna a győzelem. Miklós Flóra találatával indult el a gólgyártás. Ő és Chiratcu Andrea 11-11 találatot jegyeztek a meccsen. A többiek is kivették a részüket, Ördög Andrea 7, Dénes Szidónia 6, Szabó Szilvia 4, Sándor Aliz és Márton Adél 1-1 alkalommal volt eredményes, ennek is köszönhetően a félidő derekán 15 góllal is vezettek az udvarhelyiek.

Kellett ehhez Antonya Rebeka parádés teljesítménye is a kapuban. Az ifiktől érkező kapus Sánduly Zsófi tehermentesítésére érkezett a nagy csapathoz a tavaszi fordulókra, és a második félidőt végig védve, heteseket is hárítva mutatkozott be az udvarhelyi közönség előtt.

Ugyan a győzelem nem forgott veszélyben, a meccs hajrájában a mindössze egy sorra való mezőnyjátékossal érkező bákóiak hősiesen játszva csökkentették hátrányukat, és amikor kezdtek tíz gólra felkapaszkodni, Mester időt kért, hogy lelkesítse még egyszer utoljára a lányokat. „Most ugyan igen, de egy szoros meccsen, ahol nüánszok döntenek, ez nem fér bele” – mondta nekik. Az időkérés után már érdemi változás nem történt, a Hargita végül 41-29 arányban nyerte a meccset.

A csapat a másodosztályos csoportjában a nyolcadik helyen áll, hat ponttal elmaradva Galac, és Piatra Neamț együtteseitől.

A bajnokság jelenlegi állása:

A következő fordulóban a CSM Roman vendégei lesznek Mester tanítványai, majd hétközi meccset játszanak a csarnokban, február 16-án, csütörtökön Piatra Neamț lesz az ellenfél.