Palkó Csanád klasszikus szaxofon előadását hallgathatod meg

Palkó Csanád, fotó: a Segesvári Gaudeamus Alapítvány Facebook-oldala

Március 24-én, pénteken Palkó Csanád Tamás ifjú, székelykeresztúri származású szaxofonművész klasszikus szaxofon előadóestjére hív a Székelyföldi Filharmónia 18 órára a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal Szent István termébe.

A kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia szaxofon mesterképzésének másodéves hallgatója 8 éves korában kezdte zenei tanulmányait, a kezdetben hegedülni tanult, majd népzenei képzésben részesült, cimbalmon és nagybőgőn játszott, mielőtt 14 éves korában kezdett szaxofonozni. 2021-ben kitüntetéssel szerzett alapfokú előadóművészi diplomát a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának klasszikus szaxofon szakján.

A klasszikus szaxofonrepertoár darabjai ritkán csendülnek fel, és a hangszer egy olyan oldalát mutatja meg ezáltal az előadó, amely a tömegek számára ismeretlen, hiszen a szaxofont leginkább jazz- vagy könnyűzenei hangszerként ismerjük – írják a szervezők az eseményt beharangozó közleményében.

Palkó Csanád előadóestjén Veress Gáspár zongoraművész, a kolozsvári Gh. Dima Zeneakadémia zeneszerzés szakos doktorandusza és tanársegédje is közreműködik.

Az előadás nem bérletes – hívják fel a figyelmet a szervezők.