Öt udvarhelyi sakkozó harcolt a gyors tempót diktáló játszmákban

Kerekes Áron mindhárom kategóriában második helyezést ért el, fotó: az Acs Elisabeta Polihroniade Facebook-oldala

Február 21. és 24. között folytatódott az Elisabeta Polihroniade Iskolás Országos Sakkverseny a rapid, blitz és feladványfejtő versenyszámokkal Căciulata településen. A székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub (ISK) 5 sakkozója harcolt a gyors tempót diktáló sakkjátszmákban és törte a fejét a furfangos állásokon, öt különböző korosztályban – számol be Facebook bejegyzésében az ISK.

Nagy Elek Panna

Eszerint a csapat 3 ezüstéremmel, és további top tízes helyezéssel tér haza a versenyről. A csapat legkisebb tagja, a 11 év alatti fiúk versenyében Szász Gergő a három kategóriában egy 17. és két 14. helyezést ért el, a Sportgálán is díjazott Nagy Elek Panna a 13 év alatti lányok versenyében két ötödik és egy 13. helyezést szerzett, míg ugyanebben a korosztályban a fiúk között Antal Árpád rapid sakkban és blitzben a nyolcadik lett, feladatfejtésben a tizenkettedik lett.

Moldván Balázs a 15 év alatti versenyében volt érdekelt: tizenkettedik, tizenegyedik és nyolcadik helyezéseket ért el, míg Kerekes Áron mindhárom kategóriában ezüstérmet szerzett a 17 év alattiak versenyében.

A versenyzőket Rendi Éva, a Sportiskola oktatója kísérte el a megmérettetésre.