Öt közúti balesetből egy halálos

Kiskorút ütöttek el, szekér gázolt el autót és ittasan vezettek, jogsival vagy anélkül.
fotó: Szentegyházi önkéntes tűzoltók Facebook oldala

November 29-e és december 2-a között öt közúti baleset történt a megyében és két ittas sofőrt azonosítottak, egyikük jogosítvány nélkül vezetett – olvasható a Hargita megyei rendőrség közleményében.

Csütörtökön a 33 éves székelyudvarhelyi I. D. a 134/C országúton haladt Székelyszentkirály területén, amikor elütötte a 11 éves oroszhegyi T. T.-t. A kiskorú szabálytalanul, szaladva kelt át az úttesten. Ugyanaznap Csíkszeredában ütöttek el egy 39 éves nőt, aki szintén szabálytalanul futott át az úton.

December 1-én déli egy órakor Szentegyháza és Lövéte között, a Bányatelepen történt halálos baleset. A 36 éves K. M. nagy sebességgel haladt egy kanyarban, elvesztette az irányítást a jármű fölött, és az útszéli sáncba sodródott. Az illető az ütközés következtében a helyszínen meghalt.

Az ital félrevezet

Pénteken, november 30-án a 28 éves H. A. vezetett a 13/C országúton jogosítvány nélkül, 0,37 mg. vezetett a 13/C országúton jogosítvány nélkül, 0,37 mg alkohollal a leheletében.

Aznap a 35 éves galambfalvi F. G. a 137-es megyei úton szekérrel közlekedett Székelykeresztúr és Székelyudvarhely között 0, 6 mg/l alkohollal a leheletében. Valószínűleg az ittassága is közrejátszott abban, hogy áttért a szemközti sávra, ahol elütött egy autót. A balesetben a szekeres könnyebb sérüléseket szerzett.

Vasárnap sem telt el közúti kihágás nélkül. A 38 éves M. H. délben közlekedett ittasan falujában, Lövétén. 0,66 mg/l alkohol volt a leheletében, amikor a 29-es községi úton igazoltatták.