Öt ezrelék fölött Keresztúr fertőzöttségi aránya

Veszélyben a kisváros?
Fotó: Sinka-Király Levente (archív)

A Székelykeresztúri Polgármesteri Hivatal közösségi oldalán hétfőn tették közzé magyar és román nyelven a rendőrparancsnok Bîrziche Cosmin felhívását, amelyben arra kérik a helyi lakosságot, különösen figyeljenek a járványügyi intézkedések betartására, hogy elkerülhető legyen a kisváros vesztegzár alá helyezése. Íme, a felhívás:

Tisztelt Keresztúri Polgárok !

Sajnálatos módon, az utóbbi napokban a COVID-19 vírussal fertőzöttek száma Székelykeresztúron aggasztóan megnövekedett.

A székelykeresztúri rendőrség vezetőjeként tisztelettel kérem a lakosságot, hogy fordítson különös figyelmet a most következő periódusban a fertőzést megelőző intézkedésekre vonatkozóan a nyilvános helyeken, közterületeken és különösen a privát szférájában.

Számítok a megértésükre és remélem, hogy közös erőfeszítéssel sikerül majd a fertőzés terjedését ellenőrzés alatt tartani és annyira meggátolni, hogy elkerüljük a város esetleges karantén alá helyezését. A fentiek értelmében mától kezdve a székelykeresztúri rendőrség fokozott ellenőrzéseket tart a közterületeken. Ellenőrizni fogjuk a COVID-19 vírus terjedését megelőző szabályok, törvények betartását!

Megértésüket köszönöm. Tisztelettel,

Subcomisar de poliție,

BÎRZICHE COSMIN

A Székelykeresztúri Polgármesteri Hivatal által rendelkezésünkre bocsátott információk szerint hétfőn 56 koronavírussal fertőzött személyt tartottak nyilván, az ezer főre eső fertőzöttség az elmúlt tizennégy napban pedig 5,15 ezrelék volt.